De Renovatiedag

Renovatiedag: 100 renovaties, garant voor 100 unieke verhalen

  BE   18 april 2016 Bron: NAV
Renovatiedag: 100 renovaties, garant voor 100 unieke verhalen
Op zondagnamiddag 29 mei 2016 zetten NAV, de Vlaamse architectenorganisatie, en het tijdschrift ‘Ik Ga Bouwen & Renoveren’ terug hun schouders onder de 18de editie van de Vlaamse Renovatiedag. Hét moment voor al wie denkt aan renoveren om een namiddag op pad te gaan langs tal van gerealiseerde renovaties in Vlaanderen. Tijdens de Renovatiedag editie 2016 openen bijna 100 renovaties exclusief hun deuren. Garant voor 100 unieke verhalen. Op elke locatie krijgt u het verbouwverhaal van naaldje tot draadje verteld: de ontdekking van het gebouw, de aankoop, de opborrelende ideeën, de zoektocht naar geschikte partners, de obstakels en hinderpalen … tot de aangereikte oplossingen. Tijdens de Renovatiedag komt de bezoeker het allemaal te weten.

Want de Renovatiedag is veel meer dan een namiddag huisjes kijken. Naar goede gewoonte staan de mensen achter de realisaties centraal. Op iedere locatie doen architect en bouwheer samen hun renovatieverhaal uit de doeken.
Ze belichten hoe ideeën tot stand kwamen, welke technieken zijn toegepast en hoe de samenwerking is verlopen. Jaarlijks vinden tal van toekomstige verbouwers zo de ontwerper die op hun lijf geschreven is.

Deze editie is er een hele variëteit aan stijlen te ontdekken. Gaande van gerenoveerde rijwoningen en appartementen in stedelijke omgevingen, over alleenstaande woningen en villa’s buiten de stadskern tot fabrieksgebouwen die zijn omgebouwd tot lofts. Of wat te denken van een omgebouwde kapel, of een tot woning gerenoveerde droogloods? Stuk voor stuk modelvoorbeelden van een goede aanpak en uitvoering.

Geïnteresseerden kunnen de renovaties gratis en exclusief bezoeken op zondag 29 mei tussen 13u en 18u. Bezoekers moeten zich enkel vooraf online registreren op www.devlaamserenovatiedag.be.

Welke projecten zijn te bezoeken?


De Renovatiegids 2016
Alle deelnemende projecten zijn in detail voorgesteld in de Renovatiegids. Aspirant-verbouwers vinden in deze gids ook een ruim overzicht van nuttige verbouwinformatie. De Renovatiegids is vanaf 28 april verkrijgbaar in de dagbladhandel voor 6,95 EUR.
Daarnaast zijn de deelnemende projecten te raadplegen op www.devlaamserenovatiedag.be

De Vlaamse Renovatiedag praktisch

Datum: zondag 29 mei 2016, van 13u tot 18u
Locatie: Vlaanderen & Brussel
Initiatief: De Vlaamse architectenorganisatie NAV en het tijdschrift Ik ga Bouwen & Renoveren
Deelnemende projecten: een overzicht en beschrijving van de deelnemende projecten vind je in de Renovatiegids of online op www.devlaamserenovatiedag.be
Bezoek: Toegang tot de deelnemende woningen is gratis, mits registratie op de website. Let wel: sommige projecten zijn enkel te bezoeken op afspraak.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo