De Renovatiedag

Meer dan 8.000 bezoekers voor de Vlaamse Renovatiedag

  BE   18 mei 2015 Bron: NAV
Meer dan 8.000 bezoekers voor de Vlaamse Renovatiedag
De 17de editie van de Vlaamse Renovatiedag afgelopen zondagnamiddag heeft meer dan 8.000 toekomstige verbouwers op de been gebracht. Verspreid over de 107 te bezoeken renovatieprojecten was dit goed voor liefst 32.000 bezoeken. De bezoekerscijfers liggen in de lijn van vorige edities. Een mooie weerspiegeling van een groeiende renovatiemarkt in Vlaanderen. Om toekomstige verbouwers nog beter op weg te helpen organiseert de Vlaamse Renovatiedag nog drie infoavonden onder de noemer ‘Renoveren is Informeren’.

Wie verbouwplannen koestert, is afgelopen zondag massaal afgezakt naar één of meerdere projecten van de 17de editie van de Vlaamse Renovatiedag. Nieuwsgierige toekomstige verbouwers kregen er op de 107 gerealiseerde projecten de kans een gesprek aan te knopen met de architect en de bouwheer.

Deze laatsten deden gepassioneerd hun renovatieverhaal uit de doeken. Want een renovatie is meer dan een verzameling bouwmaterialen. De bezoekers kregen uit de eerste hand te horen hoe ideeën zijn omgezet naar de praktijk, welke technieken zijn toegepast en hoe de samenwerking met de bouwpartners verliep. In een open sfeer kon je ontdekken hoe uitgeleefde panden werden omgetoverd tot gebouwen met een ziel.

Meer dan 8.000 bezoekers voor de Vlaamse Renovatiedag

Steeds meer renovatieprojecten van woningen uit de jaren ’60 & ’70

Opvallend voor deze editie is dat niet enkel rijwoningen in en rond de centrumsteden worden opgeknapt. Zo waren er heel wat recentere, meer in de stadsrand gelegen woningen van uit de jaren ’60 en ’70 te bezoeken. In dit segment zijn er binnen Vlaanderen nog heel wat woningen onder handen te nemen alvorens deze voldoen aan de hedendaagse energie- en comforteisen.

Extra: gratis infoavonden ’Renoveren is informeren’ op 26, 27 mei en 8 juni

In navolging van de Renovatiedag zijn er nog de infosessies ‘Renoveren is Informeren’. In chronologische volgorde wordt het hele verbouwproces er toegelicht, van de aankoop tot de oplevering van een woning. De sessies mikken op bezoekers van de Renovatiedag wiens honger naar informatie nog niet gestild is, of kandidaat-verbouwers die de Renovatiedag gemist hebben. De sessies vinden plaats op dinsdag 26 mei in Antwerpen, op woensdag 27 mei in Leuven en op maandag 8 juni in Gent.

Voor meer informatie en inschrijvingen: www.devlaamserenovatiedag.be/infosessies

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo