Verbouwen

Renovatiedag 2015: nieuw elan in de renovatiesector

Renovatiedag 2015: nieuw elan in de renovatiesector
De renovatiesector staat in 2015 bol van de veranderingen. Zo gelden er vanaf 1 januari voor renovaties een aantal nieuwe energie-eisen. Daarnaast vinden er op financieel gebied meerdere hervormingen plaats: de woonbonus, de renovatiepremie, energiepremies, ... Voor de bouwaanvraagprocedure valt te verwachten dat steeds meer gemeenten gaan werken via het zogenaamde Omgevingsloket voor de digitale bouwaanvraag en de melding.
Naast het stof dat sowieso bij een renovatie komt kijken, dus stof genoeg om je als toekomstige verbouwer in te verdiepen.

De Renovatiedag gaat door op zondagnamiddag 17 mei 2015 en opnieuw zullen een honderdtal gerealiseerde renovaties te bezoeken zijn. Voor iedereen die denkt aan verbouwen alvast een datum om te noteren.
Ook de succesvolle infosessies “Renoveren is Informeren”, die het verbouwproces van A tot Z toelichten, zijn in 2015 bij te wonen. Dit op 26/05 te Antwerpen, 27/05 te Leuven en 08/06 te Gent.

Last but not least heeft de organisatie van De Vlaamse Renovatiedag voor de editie 2015 ook zelf nog een verandering in petto. Dit met de introductie van een fris en hedendaags logo.

Wenst u op de hoogte te blijven over alle gebeurtenissen rond De Vlaamse Renovatiedag editie 2015? Dan kan u zich alvast online registreren.

Ook interessant