Algemeen

Red het milieu op simpele wijze

Red het milieu op simpele wijze
De milieucrisis blijft alsmaar groeien, wat ertoe leidt dat de vraag naar een effectieve oplossing op deze crisis daarmee toeneemt. Vaak kijkt men naar de grotere machten die het probleem moeten tackelen. Zij hebben immers de meeste macht en kunnen het makkelijkst ergens verandering in brengen.

Dit beeld, dat de hogere machten maatregelen tegen de Co2 uitstoot moeten nemen, is enigszins waar. Het grootste gedeelte van alle uitstoot komt echter door het consumptieniveau van de gewone mens. In dit artikel wordt er uitgelegd wat jij persoonlijk kunt doen om te verzekeren dat Nederland niet over een jaar of 50 gedeeltelijk of geheel onder water zal staan.

Vermindering van je voetafdruk

De meest brede en minst letterlijk beschrijvende actie die je kunt ondernemen is het verminderen van je Co2 voetafdruk. Wat is dat eigenlijk, die voetafdruk? De voetafdruk is een maatstaf voor hoeveel Co2 jij uitstoot naar aanleiding van jouw consumptie. De Co2 voetafdruk is een veelgebruikte maatstaf die gebruikt wordt als indicator om te zien welk land het meeste Co2 uitstoot veroorzaakt. De afdruk kun je op landelijke schaal bekijken, maar ook op persoonlijke. Je verkleind je voetafdruk door bijvoorbeeld korter te douchen, de thermostaat laag te houden, bio producten te kopen of vaak met de fiets gaan.

Refurbished producten

Heb jij nou behoefte aan een nieuw mooi product, zoals we dat allemaal zoal wel eens hebben. Zeg eens, je wilt een laserprinter kleur kopen, doe eens gek. Meestal in het geval dat je een laserprinter wil kopen, zoek je het product op, op google of safari of een dergelijke zoekmachine, en zoek je het product op voor een lage prijs. In dit geval koop je het product nieuw in. Dit zorgt voor relatief veel Co2 uitstoot ten opzichte van wanneer je een refurbished product koopt. Deze goedkope printer is al gebruikt door iemand anders, maar is door gekwalificeerde pro’s weer opgeknapt waardoor deze klaar is het daglicht weer te trotseren en veel stukjes papier te printen. Niet alleen is dit goedkoper, maar ook is de hoeveelheid Co2 uitstoot kleiner dan bij het kopen van een gloednieuw product.

Moedig uw medemens aan

Een belangrijk gedeelte van het redden van de aarde door persoonlijk veranderingen aan te brengen aan jouw dagelijkse manier van doen, is dat veel mensen dezelfde mindset moeten hebben betreffend het probleem om een werkelijke impact te hebben. Om de Co2 uitstoot echt te verminderen moet uiteraard iedereen mee helpen, niet alleen een handvol gemotiveerde milieu liefhebbers. Verspreid daarom het bericht en moedig anderen aan hetzelfde als jij te ondernemen. Zoals de engelsen dat zo mooi kunnen zeggen: “spread the message”

Ook interessant


Build for Life