Architectuur

Belgische architecten engageren zich in strijd tegen klimaatcrisis

Belgische architecten engageren zich in strijd tegen klimaatcrisis
In navolging van het Britse initiatief Architects Declare lanceert architectura.be in samenwerking met 21 founding members een Belgische versie. Architecten die de petitie ondertekenen, erkennen de milieucrisis waar onze planeet mee kampt en engageren zich om vanuit hun praktijk de klimaatproblemen en het verlies van biodiversiteit een halt toe te roepen. Tegelijkertijd vormt het manifest een signaal aan de overheid om eindelijk werk te maken van een doortastend klimaatbeleid.

Founding members

architectura.be kan voor dit initiatief rekenen op de steun van 21 founding members uit Vlaanderen, Brussel en Wallonië: ÁRTER architects, B2Ai, OMGEVING, RE-ST, META architectuurbureau, BINST Architects, DENC!-STUDIO, BLIEBERG architects of a circular economy, Philippe SAMYN and PARTNERS, Lowette & Partners architects, a2o architecten, CONIX RDBM Architects, dmvA Architecten, CERAU, Archi 2000, l’atelier d’architecture mathen, Stéphane Beel Architects, BOGDAN & VAN BROECK, B-architecten, eld en Stramien.

Liggen de klimaat- en milieuproblematiek u ook nauw aan het hart? Onderteken dan zeker dit manifest.

En daarna?

Zodra voldoende handtekeningen zijn verzameld, maakt architectura.be het manifest en de lijst met de deelnemende architecten over aan de betrokken ministers. architectura.be zal samen met enkele founding members ook een afspraak aanvragen met één of meer ministers om de bezorgdheden van het architectenkorps op vlak van klimaat en biodiversiteit toe te lichten.

>> ONDERTEKEN HET MANIFEST <<

Ook interessant