On a budget: zo richt jij jouw thuiskantoor voordelig in!

Bron: Bouw & Wonen
On a budget: zo richt jij jouw thuiskantoor voordelig in!
Waarschijnlijk werk jij al een flinke tijd thuis. Wellicht heb je al een thuiskantoor ingericht, of doe je dit nog steeds aan de keukentafel. De verwachting is dat veel bedrijven na de coronacrisis naar een kleiner kantoor willen, waarbij de werknemers afwisselen tussen thuis en op kantoor werken. Als je nu al weet dat jouw bedrijf dit zal doen, wordt het tijd om je thuiskantoor zo goed mogelijk in te gaan richten. Een volledig nieuwe set-up kopen kan nogal wat kosten, dus bij deze wat tips om dit wat voordeliger te doen!

Apparatuur aanschaffen

Wanneer je een computer of laptop van de zaak hebt ontvangen, mag je je gelukkig prijzen! Dit scheelt al een hoop geld in het totale plaatje. Verwacht jouw bedrijf dat je op je eigen laptop werkt, maar is deze te oud of heb je die uberhaupt niet? Je hoeft echt geen peperdure laptop aan te schaffen om je werk op te kunnen doen. Wat dacht je namelijk van een tweedehands laptop? Vaak kunnen deze nog prima een aantal jaar mee. Vind je dit iets te spannend en wil je zeker weten dat het product goed is? Dan kun je ook terecht bij winkels die refurbished laptops verkopen. Ze zijn dan volledig gecheckt en vaak krijg je ook nog een jaar of wat garantie.

Ergonomisch bureau en bureaustoel

Als je veel achter je computer zit, is het belangrijk dat je een goede houding aanneemt. Veel mensen denken dat hun keukentafel en keukenstoel prima werken, maar helaas is niets minder waar. Misschien heb je nu nog geen last van je nek, schouders of rug, maar als het eenmaal komt ben je vaak al te laat. Dan is de schade blijvend en blijft het een zwakke plek. Je kunt op veel plekken een sta-zit bureau aanschaffen voor een stuk minder dan de volle mep. Kijk bijvoorbeeld eens naar kantoren die gaan downsizen, waardoor er bureaus en stoelen over zijn. Wellicht gaat jouw eigen kantoor wel naar een kleiner pand met minder kantoorplekken en moeten ze van wat meubilair af. Vaak kun je deze dan voor een prikkie overnemen en heb je kwalitatief goed spul in huis gehaald. Als laatste optie kun je ook op Facebook eens rondvragen. Je hebt speciale groepen waarin mensen dit soort producten aanbieden, waarbij je het soms zelfs gratis af kunt halen.

Hoe je het ook wendt of keert, een comfortabel thuiskantoor is een must wanneer je productief wilt kunnen zijn elke dag. Maak het jezelf dus gemakkelijk en scoor alle benodigdheden voor jouw thuiskantoor direct!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo