Isolatie

Recticel Insulation ondersteunt het project 'Côte-à-côte'

De vzw Côte-à-Côte heeft als missie het bouwen, ontwikkelen en exploiteren van een habitat voor jongvolwassenen met een hersenverlamming. Het gaat om een pilootproject voor Wallonië. Deze passiefbouw bevindt zich in het centrum van de stad Louvain-la-Neuve. Recticel Insulation was één van de bouwpartners van dit opmerkelijke en innoverende project.

Côte-à-Côte verdient uw aandacht: dit project is gericht op de autonomie en de levenskeuzes van haar bewoners in combinatie met de positieve uitwisselingen met valide bewoners. Binnen deze habitat zijn er tal van ontmoetingen mogelijk en kan iedereen zich zo verrijken met het enthousiasme, de moed, het gezond verstand, de hoop en de confrontaties. De organisatie Côte-à-Côte, wat in het Nederlands ‘zij aan zij’ betekent, heeft haar naam niet gestolen...

Het passiefhuis project, op de voet gevolgd door autoriteiten als de Katholieke Universiteit van Leuven en het Waals agentschap voor de integratie van personen met een handicap, werd gerealiseerd door de vzw Côte-à-Côte in samenwerking met de architect Sebastian Moreno Vacca (A2M).

Recticel Insulation ondersteunt het project `Côte-à-côte`

Voor de plafonds werden Eurowall isolatieplaten gebruikt die verlijmd zijn onder de houten structuur van het dak, uitgevoerd door Rose's Natural Homes. De platte daken werden geïsoleerd met Powerdeck F isolatie van Recticel Insulation.

Wie ook wil helpen en het project Côte-à-Côte wil ondersteunen, financieel of in praktijk, kan zich informeren op hun website www.coteacote.info.

Ook interessant