De Verbouwing

A-typische dakoversteek voor uitbreiding

A-typische dakoversteek voor uitbreiding
Een dakoversteek maken voor een constructie met weinig rechte vlakken is voor de aannemer een echte uitdaging. Architect Paul Vandenbussche heeft immers aan de uitbreiding van de grote slaapkamer op de bovenverdieping een taps dak getekend dat aan de lage kant veel breder is dan in de nok. Daarenboven loopt de verticale zijde van de dakrand aan de achterzijde, net als de gevel op de beneden verdieping, terug naar binnen. De basis van deze complexe dakoversteek wordt uitgevoerd in hout: eerst een houten frame, met daarop osb platen bevestigd. De osb platen krijgen daarna een speciale behandeling voordat men de waterdichting aanbrengt. Daarop wordt later de gevelbekleding bevestigd.



Uiteraard zijn de muren eerst ingepakt met een laag isolatie. Hiervoor is, net als bij de zijgevel, gebruik gemaakt van 10 centimeter dikke Powerwall van Recticel Insulation. De dakoversteek heeft meerdere functies in dit ontwerp. Door de oversteek zal de zon in hartje zomer minder snel de slaapkamer binnenkomen en ook de regen mag wat meer moeite doen om de ramen te bereiken. Extra zonwering kan onzichtbaar worden weggewerkt en ook de ingebouwde verlichting krijgt zijn plaats.



Op de foto hierboven ziet u de verstevigingen die zijn aangebracht in de dakoversteek. De onderzijde van de dakoversteek zullen we bekleden met de gevelbekleding, zodat dit een geheel wordt met de rest van de muren.



De achterzijde van de woning begint steeds meer vorm te krijgen. De isolatiematerialen voor het dak en de vloeren liggen al klaar om binnenkort geplaatst te worden.

Ook interessant