Reconstructie van de badkamervloer

Bron: Bouw & Wonen
Reconstructie van de badkamervloer
Twee weken geleden was er een probleem geconstateerd met de vloer voor de nieuwe badkamer op de eerste verdieping. Tegen het advies van de ingenieur in waren er diagonale sleuven in de bestaande vloer geslepen om de nieuwe afvoerbuizen voor douche, bad en wastafels in te plaatsen. Hierbij waren de wapeningsnetten van de vloer doorgesneden waardoor de deze zijn stevigheid was verloren. Bij de plaatsing van het nieuwe vrijstaand stenen bad zou dit een probleem kunnen geven.

Op advies van de ingenieur en architect is nu de volledige vloer opengemaakt tot half in de betonwelfsels. In de welfsels worden straks stalen staven geplaatst voor extra stevigheid. Nadat de nieuwe afvoerbuizen zijn geplaatst wordt er ook nog eens een extra stevig wapeningsnet op gelegd. Dit alles gaat men volstorten met beton zodat de vloer zeer stevig is en zonder problemen een zwaar vrijstaand bad gevuld met water kan dragen.

Reconstructie van de badkamervloer
De betonwelfsels en het oude wapeningsnet zijn goed zichtbaar. In de gaten worden straks stalen staven gelegd

Reconstructie van de badkamervloer
De vloer van de toekomstige badkamer is helemaal opengebroken. Het oude wapeningsnet wordt straks vervangen door een dikker exemplaar

Reconstructie van de badkamervloer
De nieuwe afvoerbuizen voor douche, bad en wastafels ligt inmiddels op zijn plaats. Het afvalwater verlaat straks via een gat in de voorgevel de woning.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo