Decoratie

Raamdecoratie, interieur design

Raamdecoratie, interieur design
Plissé gordijnen
Raamdecoratie heeft een sleutelfunctie bij het inrichten van je huis, want het is precies dat deel van het interieur dat door de buitenwereld wordt gezien. In een wereld waarin alles om imago en presentatie draait is het uiterst belangrijk om het aanzien te verhogen door hieraan meer aandacht te besteden. Bovendien heeft de buitenzijde van een huis - naast met esthetiek - ook te maken met een veiligheidsaspect. Raamdecoratie uitkiezen is dus niet even een gordijntje ophangen.

Veel keuze in raamdecoratie

Goede raamdecoratie is naast de decoratieve functie ook nog eens functioneel. Je kunt er onder andere de lichtinval reguleren en hiermee de inkijk beperken. Een veelzijdigheid dat je terugvindt in de verschillende soorten raamdecoratie. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit: rolgordijnen, houten jaloezieën, duo rolgordijnen, paneelgordijnen of plissé gordijnen. Op deze manier kun je iedere inrichting naar eigen smaak verfraaien. Het mooist is uiteraard als de raamdecoratie precies op maat wordt gemaakt. Hieronder bespreken we een aantal aspecten om je te helpen kiezen

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën hebben een warme en natuurlijke uitstraling, en lenen zich uitstekend voor zowel een nostalgisch als een modern interieur. Daarmee is dit type raamdecoratie de ideale sfeermaker. Je kunt ze geheel naar jouw wens laten aanpassen. Zo heb je de keuze in de lamelbreedte en de zijde van de bediening. En bovendien heb je voor de kleur van zowel de lamellen als van het koord een variatie van 17 verschillende kleuren. Je kunt daarbij kiezen uit verschillende grijstinten, wit, zwart of uit een exclusief assortiment met een houtmotief.

Elektrische houten jaloezieën

Ook het laatste nieuwe snufje in de raamdecoratie is te krijgen. Waarom zou je je jaloezieën niet - extra makkelijk - elektrisch aanschaffen met een Somfy motor. Je kunt dan kiezen tussen besturen met afstandsbediening of besturen met je mobiele telefoon.

Duo rolgordijnen

Deze bijzondere raamdecoratie heeft twee stofbanen, die je los van elkaar heen en weer kunt bewegen. De stof van deze banen zijn afwisselend doorschijnend en ondoorzichtig. Hierdoor kun het gordijn halfgeopend houden of juist geheel sluiten. Deze rolgordijnen noemt men daarom ook wel een 'dag en nachtrolgordijn'. Je hebt de keuze uit verschillende kleuren voor de cassette, het onderkoord en het bedieningskoord. Ook hier zijn er 17 kleurvarianten voor de stof van het gordijn.

Raamdecoratie, interieur design

Plissé gordijnen

Een zeer elegant type raamdecoratie zijn de plissé gordijnen. Plissé is het Franse woord voor 'geplooid'. Deze gordijnen worden opgevouwen in plaats van gerold. De naam is chique, en zo zien plissé gordijnen er ook uit. Als je het gordijn uitvouwt, komt het licht naar binnen door kleine openingen in de stof, hierdoor heb je een prachtig verfijnde lichtinval. Je kunt kiezen uit drie mogelijkheden: transparant, semitransparant en verduisterend. Er zijn verschillende kleuren te krijgen voor de stof en kun je bovendien kiezen uit een standaard (top-down) systeem of het vrij-hangende (top-down/bottom-up) systeem.

Paneelgordijnen

De tegenwoordig zeer populaire paneelgordijnen - die bevestigd worden op een rail - zijn verkrijgbaar in diverse kleurvarianten en kunnen - bijvoorbeeld voor zakelijke doeleinden - bedrukt worden met tekst en/of logo's. Paneelgordijnen kunnen bovendien als roomdivider of voor een kast gebruikt worden.

De juiste raamdecoratie

Zoals de ogen de toegang tot de ziel zijn, vormt raamdecoratie de ziel van een huis mee. Feng shui brengt door de mens gemaakte dingen in harmonie met de natuur. Met de keuze van de exacte decoratie voor je ramen breng je de harmonieuze stroming van je leef- of werkomgeving in balans zodat het er aangenaam vertoeven en werken is.

Raamdecoratie, interieur design

Ook interessant