Dossier Batibouw

Quick-Step lanceert vinylvloer Pulse tijdens Batibouw 2016

  BE   1 februari 2016 Bron: King George
Quick-Step lanceert vinylvloer Pulse tijdens Batibouw 2016
De nieuwe collectie Pulse van Quick-Step is de vloer van de toekomst. De luxe vinylcollectie die door revolutionaire technieken nog nooit zo realistisch leek, is de meest praktische designvloer in de markt. Slijtvast, watervast, warm, geluiddempend, net zo mooi als hout en bovendien ftalaten-vrij geproduceerd. U kunt kennis maken met deze nieuwe vinyl vloer tijdens Batibouw 2016 op de stand van Quick-step in paleis 6.

Esthetisch blijven we fan van hout. De looks van het warme materiaal zijn favoriet op de vloer, maar de vraag vandaag de dag gaat verder. We verwachten ook op het gebied van comfort en praktische eigenschappen meer van onze vloeren. Quick-Step ontwikkelde daarom een nieuwe generatie vinyl die aan alle praktische wensen voldoet, maar ook esthetisch niet onder doet voor echte houten planken.

Authenticiteit

Quick-Step lanceert vinylvloer Pulse tijdens Batibouw 2016Authentieke materialen scoren nog altijd hoog, maar er is een nieuwe beweging gaande. Fake nestelt zich tussen de volledig geaccepteerde, veel geziene en zelfs stijlvolle opties. Moderne technieken maken het mogelijk om kwetsbare, prijzige of moeilijk toe te passen materialen heel realistisch na te maken, met bijkomende praktische eigenschappen. Het geeft designers ook de kans om materialen op een nieuwe manier toe te passen, waar dat met het origineel niet mogelijk was. Een voorbeeld hiervan is de zwarte gebrande vloer Impressive Burned planks van Quick-Step Laminate. Hierdoor is het mogelijk een design van zwart gebrand hout op de vloer te creŽren, terwijl dat met het echte materiaal onmogelijk te realiseren zou zijn.

Passende structuren

Quick-Step ziet al langer de kansen die deze tendens met zich mee brengt en het designteam laat zich op creatief vlak geen beperkingen meer opleggen. Een nieuwe productie-unit die deze zomer geopend werd, tilt de realisatie van mooie imitatieproducten naar een hoger niveau. Hier wordt de nieuwe vinylcollectie Pulse geproduceerd: planken van vinyl met verschillende houtdessins en passende structuren. De extra lange en brede planken kennen veel variatie in de houttekening, waardoor op de vloer het natuurlijke effect van een houten vloer ontstaat. Een bijpassende houtstructuur verzekert de authentieke look ťn feel van echt hout.

De voordelen van Quick-Step LVT

 • 100% waterproof
 • Slijtvast
 • Voelt warm aan
 • Geluiddempend
 • Realistisch design door nieuwe productiemethode Ė plank-effect, passende structuren, v-groef
 • Ftalaten-vrij geproduceerd

Trendgevoelige nieuwe collectie

Quick-Step lanceert vinylvloer Pulse tijdens Batibouw 2016De nieuwe collectie Pulse bevat 20 designs die afgestemd zijn op de laatste trends in het interieur. Eik blijft favoriet voor onze vloeren, maar na de Scandinavische designgolf is ook den niet meer weg te denken uit onze interieurs. Enerzijds blijft de perfecte look populair. Egale eiken planken die een rustige basis en strak geheel vormen, zoals het lichte Pure blush oak. De ideale basis voor een Scandinavisch of klassiek interieur.

Anderzijds zijn er de imperfecte bewerkingen, zoals het rauwe Sundown pine, die goed passen in industriŽle lofts of landelijke interieurs. Hout met een vintage look wordt veel gevraagd nu een verhaal en persoonlijkheid belangrijker zijn geworden in onze woningen.

Pulse van Quick-Step, vanaf Ä 39,99/m≤. Verkrijgbaar vanaf mei 2016.

U vindt Quick-step tijdens Batibouw 2016 in paleis 6, stand 219


Lees ook:

 • Bouw & Wonen Partners:
 • Recticel
 • Wienerberger
 • Credishop
 • Loxone
 • bouwinfo