Binnenafwerking

Onzichtbare deurkaders en plinten van Argenta op Batibouw 2016

Minimalistische architectuur zweert bij strakke lijnen, soberheid en een ‘terug naar de essentie’-mentaliteit. Wie daarvoor kiest, trekt die lijn uiteraard ook graag in zijn interieur door. Scharnieren zijn in dat geval liefst helemaal ingewerkt, technieken onzichtbaar geïntegreerd en deurlijsten niet langer zichtbaar. Het ‘invisible concept’ van argenta gaat zelfs nog een stap verder. Draaideuren kunnen net als pivoterende en schuifdeuren van deurkader over scharnieren en geleiders tot zelfs plinten onzichtbaar ingewerkt worden in een wand.

Onzichtbare draaideuren

Een strak interieur begint bij een aluminium deurkader dat ingepleisterd wordt en dus na afwerking niet meer te zien is. In combinatie met invisible Neo S-5 en M-6 (of optioneel neo L-7) scharnieren die zowel in het deurkader als -blad weggewerkt zitten, geeft dat een totaalpakket voor draaiende binnendeuren dat in alle opzichten beantwoord aan de vraag naar esthetisch wonen. Het invisidoor DL-assortiment is geschikt voor deurdiktes van (38 mm tot) 40 mm, 44 of 50 mm. Op Batibouw krijgt u de invisidoor DL50 te zien ingebouwde deurdranger of deurpomp.

Pivoterende deuren even strak ingewerkt

Het onzichtbare aluminium deurkader zorgt er in combinatie met een pivotscharnier voor dat ook pivoterende binnendeuren tot 100 kg even strak ingewerkt kunnen worden. Met het pivotsysteem in de deur ingewerkt in plaats van in de vloer is dit invisidoor AX Pro systeem zowel voor nieuwbouw als renovatie de ideale oplossing, zeker bij vloerverwarming. De deur kan in beide richtingen open en blijft vast staan op 90°. Een actieve sluitdemping zorgt ervoor dat de deur bij het sluiten steeds terug op het nulpunt tot stilstand komt, mooi in hetzelfde vlak als de wand.

Inbouwgeleidingsprofiel voor kamerhoge schuifdeuren valt amper op in plafond

Een nieuw inbouwgeleidingsprofiel zorgt voor een net zo onopvallende integratie van schuifdeuren in een minimalistisch interieur. Het invisidoor SDX125-pakket bevat al het in te pleisteren deurkader en schuifdeurbeslag dat de strakke look alleen maar benadrukt, maar nu is er ook een nieuw inbouwgeleidingsprofiel om onopvallend in het plafond in te bouwen.
Dit stevige 3-kamer-profiel (geleidings- en afwerkingsprofiel in één) is voorzien van een zwaluwstaartprofilering waardoor het plakwerk bijzonder goed hecht en er geen scheuren in komen.

NIEUW: Onzichtbare plinten

Van deurlijsten is er dus al langer geen sprake meer, en scharnieren en geleiders zijn niet langer zichtbaar. Restte nog de plinten als laatste obstakel voor een perfect strakke wand. Maar daar heeft argenta nu dus een oplossing voor. Deze onzichtbare plinten zijn verkrijgbaar in 2 modellen: een dunne kleefplint en een verzonken plint tot waartegen gepleisterd kan worden. Achteraan zijn die voorzien van lijmgroeven en een zwaluwstaart profilering voor een goede hechting. Een laag primer zorgt ervoor dat je die rechtstreeks met de muur kan meeschilderen.

Onzichtbare deurkaders en plinten van Argenta op Batibouw 2016

U vindt Argenta tijdens Batibouw 2016 in paleis 3, stand 417

Ook interessant