Dossier Batibouw

Batibouw 2015: onopvallende integratie van schuifdeuren

6 maart 2015 Bron: Argent Alu
Naast het assortiment aluminium kaders voor de onzichtbare en esthetische integratie van draai- en pivoterende binnendeuren stelt Argent Alu op Batibouw 2015 nieuwe deursystemen voor de onopvallende integratie van schuifdeuren in de strakke architectuur van moderne woningen voor. De invisidoor SD en SDX zijn immers onzichtbare aluminium kaders voor schuif-in-de-wand deuren. Zo worden schuifdeuren esthetisch in het interieur geïntegreerd, zonder storende omlijstingen.

De jongste telgen van de argenta invisidoor familie heten argenta invisidoor SD en SDX. Dit zijn onzichtbare aluminium kaders voor binnendeuren die in de wand schuiven. Zo kunnen de architect en de bouwheer nu ook het strakke design van het invisidoor assortiment inzetten voor schuifdeuren. De argenta invisidoor SD is een basispakket waarbij de interieurbouwer zelf nog de omkadering voorziet, terwijl de argenta invisidoor SDX een unieke complete oplossing voor schuif-in-de-wand deuren is.

invisidoor SD(X): Unieke onzichtbare aluminium kaders voor schuif-in-de-wand deuren

De argenta invisidoor SD en SDX zijn standaard uitgerust met het argenta proslide deurbeslag, een uitneembare, akoestische TPE-afdichting en het magnotica slot. Dit nieuwe proslide binnenschuifdeursysteem is de ideale oplossing voor schuifdeuren met een maximaal gewicht van 100 kg en een dikte tot 45 mm, voor integratie in gipsplaatwanden met een wanddikte tot 100 mm. Deze argenta proslide bestaat onder meer uit een zeer stabiele aluminium bovenrail, doordachte rolwagens met extra grote en brede wielen, uitgerust met precisie-kogellagers, en een extra sterke aluminium vloergeleider. Dit schuifdeursysteem is leverbaar met één regelbare stop en met één of twee speciale ‘Slow Stop’ dempers voor een schokvrije zelfsluiting. “Dankzij de unieke ESSI-Module (Easy Slow Stop Install-Module) kan de kantelbare ‘Slow Stop’ demper zeer eenvoudig gemonteerd en gedemonteerd worden zonder het volledige bovenprofiel te moeten demonteren,” legt Gert Jooris, business development manager bij Argent Alu uit. “Het beslag wordt aan de deur bevestigd met het ‘Manual Fix’ systeem, dat onzichtbaar in het deurblad gefreesd wordt. Hierdoor ontstaat een uiterst kleine ruimte tot 3 mm tussen het deurpaneel en het bovenprofiel met een strak resultaat als gevolg.”

Johan Debaere, communication officer bij Argent Alu vult nog aan: “Deze nieuwe systemen voor onzichtbare integratie van schuifdeuren zijn toepasbaar voor alle standaard en niet-standaard deuropeningen en dit zowel in nieuwbouw als renovatie. Na plaatsing van het aluminium kader wordt deze volledig onzichtbaar ingepleisterd. Dankzij de speciale zwaluwstaart-profilering, stevige constructie kader, eenvoudige en stevige montagemogelijkheid aan de muur is er weinig tot geen kans op scheuren in het plakwerk. Het profiel is tevens standaard voorzien van een overschilderbare primerlaag zodat men eenvoudig het profiel kan overschilderen met muurverf.”

invisidoor SD(X): Unieke onzichtbare aluminium kaders voor schuif-in-de-wand deuren

Dankzij deze uitbreiding van zijn gamma biedt Argent Alu nu een ‘onzichtbare’ oplossing voor gewone draaideuren, maar evenzeer voor pivoterende als schuif-in-de-wand deuren.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo