Onzichtbaar designscharnier wint iF Product Design Award

13 februari 2014 Bron: Renson
Argent Alu wint de internationaal felbegeerde iF Product Design Award met zijn reeks onzichtbare designscharnieren argenta invisible neo. De iF product design awards worden toegekend aan producten die zich onderscheiden door onder meer hun design, afwerking, innovatief karakter, functionaliteit, Ö. De 3-D regelbare, onzichtbare scharnieren van Argent Alu blinken uit door hun tijdloze vormgeving en superieure afwerking en getuigen ook nog eens van technisch hoogstaand vernuft.

De argenta invisible neo, de reeks 3-D regelbare, onzichtbare designscharnieren van Argent Alu, kreeg na een Red Dot Design Award nu ook de internationaal gerenommeerde iF Product Design Award. Deze award wordt sinds 1953 door de iF International Forum Design GmbH toegekend aan producten die zich onderscheiden dankzij hun design, vormgeving, innovatief karakter en functionaliteit. Een 49-koppige jury van internationaal vermaarde experts beoordeelde dit jaar meer dan 4600 producten uit liefst 55 landen. De officiŽle overhandiging van deze iF Product Design Award vindt plaats in BMW Welt in MŁnchen (Duitsland) op 28 februari a.s. De argenta invisible neo en de andere winnende producten zullen aansluitend te bewonderen zijn in het iF Design Museum in Hamburg (Duitsland) en Shenzen (China).

Dankzij de onzichtbare scharnieren van de argenta invisible neo reeks verdwijnt de storende cilinder, die men bij gewone scharnieren steevast aan de buitenzijde van de deur ziet. Na de installatie kan het scharnier ook eenvoudig bijgeregeld worden in hoogte, breedte en diepte (3D-regelbaar) zonder de deur of het scharnier te demonteren. Daardoor kan de installateur de deur niet alleen perfect op het kader doen aansluiten, maar kan hij de deur ook zo bijregelen, dat de schaduwvoeg rondom het deurpaneel overal even groot is. Bovendien zijn er ook geen schroeven zichtbaar, waardoor dit scharnier zeer esthetisch geÔntegreerd wordt. De scharnieren zijn volledig in hetzelfde materiaal geproduceerd en de afwerking van alle onderdelen is identiek, waardoor de argenta invisible neo niet enkel een visueel attractief product is, maar ook nog eens de hoogste graad van corrosiebestendigheid (klasse 4) heeft.

Dit scharnier kan snel en eenvoudig geÔnstalleerd worden. Het ingebouwde inhaaksysteem Easy-Hook zorgt ervoor dat de deur in het kader kan geplaatst en geregeld worden door 1 persoon en zonder het gebruik van een spie. In functie van het deurgewicht zijn 3 versies leverbaar: S-5, M-6 en L-7.

ďWij zijn heel trots om na een Red Dot Design Award ook deze internationaal felbegeerde award in de wacht te slepen. Twee onafhankelijke juryís kwamen aldus tot de conclusie dat onze argenta invisible neo scharnieren werkelijk uitblinken op het vlak van design, vormgeving, kwaliteit en functionaliteit,Ē zegt Gerrit Van Eeckhoudt, senior productmanager bij Argent Alu. Communication Officer Johan Debaere vult aan: ďDankzij de intense contacten en samenwerkingen met (interieur)architecten houden wij de vinger aan de pols zodat wij steevast op de nieuwe trends kunnen inspelen. De argenta invisible neo, het onzichtbare 3D-regelbaar designscharnier, is nu ook verkrijgbaar in ďpekzwartĒ. Met deze Ďblack editioní spelen wij in op de huidige trend van zwart deurbeslag voor exclusieve interieurs. Deze unieke versie presenteren wij voor het eerst op Batibouw, waar wij ook geselecteerd werden voor de Design Awards.Ē

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo