Bedrijfsnieuws

Argent Alu uit Kruishoutem neemt ALBO over

Argent Alu, al meer dan 100 jaar actief in de ontwikkeling en productie van raam- en deurbeslag, neemt ALBO uit Kuurne over. Dit bedrijf legde eind juni de boeken neer en was gespecialiseerd in de productie van aluminium brievenbussen, voorraadkasten, kapstokken, deurtrekkers en verlichtingsarmaturen. Met de overname breidt Argent Alu zijn productgamma uit en verstevigt het zo ook zijn positie op de markt van de ijzerwarenhandel. Bovendien wil het bedrijf zich met de hoogwaardige brievenbussen ook sterker op de bouwbedrijven richten. De producten zullen ook in de toekomst onder de naam ALBO verdeeld worden.

Eind juni legde het bedrijf ALBO de boeken neer. Deze firma, opgericht in 1961, vierde vorig jaar zijn 50-jarig bestaan. Sinds 1970 gevestigd in de industriezone van Kuurne, was ALBO vooral gekend voor de Alu-boxes. Steunend op gekwalificeerde arbeiders en bedienden werden deze brievenbussen op maat vervaardigd uit hoogwaardig aluminium. Uitgerust met eigen anodisatie- en moffellijn maar ook poederlakinstallatie leverde Albo een zeer hoogwaardig product af. Een speciaal voor aluminium ontworpen voorbehandeling verlengt de levensduur van deze brievenbussen. Daarnaast omvatte het productgamma ook voorraadkasten, kapstokken, deurtrekkers en verlichtingsarmaturen.

Argent Alu bereikte een overeenkomst met de curator voor de overname van het bedrijf. Om de bedrijfsactiviteiten snel en accuraat op te starten en verder te bouwen op de ALBO-kennis in verband met producten werden zowel een aantal bedienden als een aantal arbeiders onmiddellijk opnieuw aangeworven. Zij zorgen ervoor dat onze prioriteit om klanten zo snel mogelijk opnieuw de brievenbussen aan te leveren wordt gerealiseerd.

Argent Alu profileert zich als dé referentie voor het openen van deuren met een productgamma, dat bestaat uit paumellen in alle maten, kleuren en uitvoeringen, binnenschuifdeurbeslag voor houten en glazen deuren alsook venster- en luikbeslag. “Met de overname van ALBO breiden wij niet alleen ons productgamma verder uit, maar verbreden wij ook onze samenwerkingsmogelijkheden op de markt van de ijzerwarenhandel. Bovendien willen wij ons met de hoogwaardige aluminium brievenbussen ook sterker op andere doelgroepen, zoals bv bouwbedrijven, richten. Iedere woning en elk appartementsgebouw heeft immers een brievenbus nodig,” zegt Johan Debaere, Communicatieverantwoordelijke voor Argent Alu. “De naam ALBO is heel gekend in de markt en daarom zullen de producten ook verder onder die naam verdeeld worden. Het bedrijf blijft in Kuurne gevestigd.”
Build for Life