Vloerbekleding

Puur in wonen en werken met gietvloeren

Puur in wonen en werken met gietvloeren
Het is niet verwonderlijk dat gietvloeren vandaag de dag zo’n geliefde keuze zijn voor wonen en werken. De strakke, naadloze aanbreng versterkt het karakter van elk interieur en elke stijl. Daarnaast zijn gietvloeren volledig af te werken conform je sfeerwensen en gebruiksbehoeften. Wat is er zoal mogelijk op dit gebied?

Verrassende vloerconcepten

Een gietvloer is verre van een dertien in een dozijn vloer. Of je nu kiest voor rustgevend en warm of uitgesproken expressief; je hebt alle vrijheid de sfeer te creëren die je voor ogen hebt. Wit en grijs zijn veel gekozen kleuren voor gietvloeren, maar de vloeren zijn evengoed in uitnodigende, sprankelende kleuren uitvoerbaar.

Naast egale kleurafwerkingen zijn er buitengewoon verrassende vloerconcepten te realiseren door met meerdere kleurtinten te werken en/of instrooimateriaal aan te brengen. Veelvoorkomende uitvoeringen zijn:

  • Betonlook. Gietvloeren hebben van nature al een betonachtige uitstraling. Door tijdens het applicatieproces twee aangrenzende kleuren te mengen, ontstaat een levendig en prachtig gemêleerd effect dat het effect van natuurlijk beton nóg meer versterkt;
  • Marmerlook. Met de slag van de handwerksman zijn bijzondere resultaten te verkrijgen. Met kleuruitvoeringen zoals gemêleerd wit, bruin, groen en terracotta – de kleuren waarin marmervloeren veelal worden opgeleverd – is een niet van echt te onderscheiden marmerlook te realiseren op gietvloeren;
  • Terrazzo-look. Met het instrooien van fijne granulaatsteentjes wordt een onmiskenbaar terrazzo-effect gecreëerd. Zo haal je het buitengevoel in al zijn ongereptheid naar binnen.

Goede gebruikerservaring gegarandeerd

Naast vormgeving maken gietvloeren eveneens op het vlak van tast, gehoor en warmteperceptie het verschil. Het type gietvloer definieert de gebruikerservaring:

  • Een cementgebonden gietvloer heeft een steenachtige uitstraling. Het gebruik van cement maakt de vloer oersterk. Dit type gietvloer heeft de robuustheid en hardheid van een tegelvloer en is uitvoerbaar met vloerverwarming;
  • Een kunststof gietvloer heeft de elasticiteit van een vinylvloer. Het hard-elastische materiaal is enigszins veerkrachtig en biedt hierdoor veel loopcomfort. Een kunststof gietvloer voelt iets warmer aan dan de cementgebonden variant en is eveneens uitvoerbaar met vloerverwarming.

Een designgietvloer voor elk interieur

Of je nu op zoek bent naar een designgietvloer voor particulier of zakelijk gebruik: een gietvloer trekt altijd de aandacht. TREU interior specials helpt je graag bij het selecteren van een hoogwaardige gietvloer die perfect is afgestemd op je woon- en comfortbehoeften.

Voor meer informatie: www.treuinteriorspecials.nl

Ook interessant