Professionele ongediertebestrijder bellen

31 augustus 2021 Bron: Bouw & Wonen
Professionele ongediertebestrijder bellen
Als je kampt met ongedierteoverlast is het raadzaam om direct een ongediertebestrijder te bellen. Ongedierte kan veel schade aanrichten. Je moet hierbij denken aan materiële schade zoals kapotte meubels, plinten of boeken. Maar ook gezondheidsschade kan ontstaan ten gevolge van ongediertesoorten in huis. Dit zijn uiteraard dingen die je wilt voorkomen. Dus heb je beestjes in huis ontdekt? Schakel dan altijd een professionele ongediertebestrijder in voor een snelle en vakkundige ongediertebestrijding.

Ongediertesoorten: verschillend en toch hetzelfde

Ongedierte komt in allerlei verschillende soorten en maten voor. Van muizen en ratten tot papiervisjes en wespen. Deze beestjes zijn allemaal heel verschillend, maar toch ook weer hetzelfde. Wat alle ongediertesoorten met elkaar gemeen hebben? Dat ze allemaal tot de categorie ongedierte behoren en dus overlast voor mensen veroorzaken. Voor alle ongediertesoorten geldt dan ook dat bestrijding ervan noodzakelijk is. Toch zijn al deze beestjes ook heel verschillend. En dat geldt niet alleen voor de uiterlijke kenmerken. Elke ongediertesoort richt namelijk weer op een andere manier schade aan. Waar papiervisjes zich bijvoorbeeld tegoed doen aan jouw dierbare fotoboeken. Zijn muizen gek op de plinten en de voedselvoorraad. Wil je meer weten over de verschillende ongediertesoorten? Kijk dan op beestjeskwijt.be voor meer informatie.

Hoe gaat de bestrijding in zijn werk?

Omdat iedere ongediertesoort anders is, vraagt ieder beestje weer om een andere bestrijdingsaanpak. Toch geldt voor elke ongediertebestrijding in de basis dezelfde aanpak. De ongediertebestrijder start namelijk in alle gevallen met het in kaart brengen van het probleem. Om welke ongediertesoort gaat het? Waar bevinden de beestjes zich en hoe groot is de plaag? Bij een wespennest is het vaak relatief eenvoudig om de situatie in kaart te brengen. Maar zilvervisjes of bedwantsen houden zich doorgaans heel goed schuil. Dit zorgt ervoor dat deze beestjes anders bestreden worden dan wespen. Wel staat vast dat de professionele ongediertebestrijder altijd vakkundig te werk gaat. Hierdoor is hij in staat om elke ongedierteplaag daadwerkelijk effectief te bestrijden.

Toekomstige plagen voorkomen

Is de ongedierteplaag bij jou in huis inmiddels bestreden? En wil je graag weten hoe je een volgende plaag moet voorkomen? Of wil je simpelweg voorkomen dat je ooit met een ongedierteplaag te maken krijgt? Dat kan! Ongedierteplagen kunnen in veel gevallen namelijk voorkomen worden. Hoe? Door de hygiëne te optimaliseren. Ongedierte komt af op voedsel. Zorg er daarom dus voor dat je geen rondslingerende etensresten in huis hebt liggen. Voorkom ook open vuilniszakken voor je woning want hiermee trek je juist ongedierte aan. Let je goed op de hygiëne in en rondom je woning? Dan verklein je de kans op ongedierteplagen aanzienlijk.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo