Prégyfeu-A1 gipsplaat biedt hoogste mate van brandwerendheid

16 mei 2014 Bron: Siniat
De nieuwe Prégyfeu-A1 gipsplaat van Siniat verlegt de grenzen in de bouwwereld. Deze 100% onbrandbare plaat is ideaal om staalconstructies te beschermen en zo bij brand de structurele stabiliteit van het gebouw te garanderen. Bovendien biedt ze het tijdbesparende verwerkingscomfort dat gipsplaten veelal tot de beste keuze maakt.

100% onbrandbaar

De Prégyfeu-A1 gipsplaat is volledig onbrandbaar en beantwoordt daarmee aan de klasse A1 van de Europese norm. Een gewone gipskartonplaat behoort tot klasse A2.
Maar de Prégyfeu-A1 gipsplaat heeft nog meer voordelen. In het oppervlak is een licht gestructureerd glasvlies verwerkt. De plaat is hierdoor onbrandbaar en tweemaal sterker dan een gewone gipsplaat.

Prégyfeu-A1 is gecertificeerd om staalconstructies brandwerend te bekleden. Het is ideaal voor het bekleden van stalen hoofddraagconstructies, zowel kolommen als liggers. Uiteraard zijn deze superieure brandwerende eigenschappen eveneens uitstekend geschikt voor alle wand- en plafondconstructies waar een hoge brandwerendheid wenselijk of verplicht is.

Brandwerende vloerconstructies

Siniat plafonds met Prégyfeu-A1 gipsplaten op een draagsysteem zijn een zeer efficiënte oplossing om vlakke brandwerende vloerconstructies te creëren. Afhankelijk van het gebruik van één, twee of drie 15 mm-platen is het mogelijk brandwerendheid van 60, 90 en 120 minuten te bekomen.

Voorzet- en schachtwanden

De voorzet- en schachtwanden van Siniat, geplaatst met Prégyfeu-A1 gipsplaten bieden al naargelang het aantal platen van 12,5 mm brandweringstijden van 30 tot 120 minuten. Bovendien geldt deze weerstand tegen vuurbelasting aan beide zijden van de wand. Al naargelang de profieldiepte is het mogelijk wanden tot 4 meter hoog te bouwen.

Met het vertrouwde plaatsingscomfort

Het verwerken van de Prégyfeu-A1 platen gebeurt door ze te snijden of te zagen. In tegenstelling tot gewone gipsplaten moet hier het glasvlies langs beide zijden worden doorgesneden. Als de plaat zeer verzorgd moet zijn afgekant, zoals nodig is bij brandwerende staalbekleding, is het aangewezen om de platen op maat te zagen. Plaatsen gebeurt op klossen van het materiaal zelf, hierdoor zijn extra metalen of houten profielen niet nodig.
De Prégyfeu-A1 gipsplaat is net zo af te werken als een gewone gipskartonplaat. Indien een afwerkingsklasse F3 wordt vereist, is het aanbevolen de Prégyfeu-A1 gipsplaat te voorzien van een skimlaag.

Prégyfeu-A1 gipsplaat van Siniat

Afmetingen en diktes

De Prégyfeu-A1 gipsplaten zijn verkrijgbaar met afgeschuinde kant en volle kant in lengtes van 2500 mm en 3000 mm en een breedte van 1200 mm. Ze zijn beschikbaar in diktes van 12,5 mm, 15 mm, 20 mm en 25 mm.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo