Duurzaam Bouwen

Postgraduaat Integraal Innovatief Duurzaam (ver)Bouwen

In de nieuwe fusiehogeschool PXL zal voor de tweede keer het postgraduaat Integraal Innovatief Duurzaam (ver) Bouwen georganiseerd worden. Dit postgraduaat gaat van start eind september 2013 te Diepenbeek. In samenwerking met Dubolimburg worden 6 modules doorlopen, waaronder ook werf- en bedrijfsbezoeken.
De globale doelstelling van de opleiding is het verwerven van de nodige competenties om een volledig bouwproces op een duurzame en integrale manier te ontwikkelen en te sturen.

De bouwwereld staat voor grote uitdagingen. De streefdoelen van het actieplan Limburg gaat klimaatneutraal, bewijzen de nood aan een degelijke opleiding voor integraal duurzaam en innovatief bouwen en verbouwen.
Met papers over de Fordsite, BREEAM, visionaire stedenbouw en een nieuw ecoproject, heb je meteen door dat de visie van onze studenten een breed spectrum beslaat.

Alle informatie of inschrijvingsmodaliteiten kan je bekomen bij annika.lenaerts@xios.be of kom op 2 juli 2013 naar PXL.

Kris Asnong Coördinator Dubolimburg : “ Duurzaamheid is geen optie meer, het is een must. Hogescholen zijn als gobetweens essentiële partners om het containerbegrip duurzaam bouwen mee te vertalen in heldere, praktische, haalbare targets voor alle toekomstige bouwprofessionelen. Bouwprofessionelen zijn het cement van duurzaam bouwen, de stabiele fundamenten, de solide constructie.”

Ook interessant