Architectuur

Intelligente Gevels: toekomst of niet?

Intelligente gevels zijn hot! De switch van een statische naar een dynamische gevel is een van de aandachtspunten van moderne architectuur. Hoe zit dat met aanpasbare gevels, verticaal gevelgroen en een 'living wall'? En hoe blaas je cellulose in in een houtskeletwand? De nieuwe Architect Breakfast Session van dinsdag 4 juni zet de gevel als nieuw en ‘intelligent’ systeem centraal. Hoe werkt de kringloopsluiting door hergebruik van gevelelementen en gevelcomponenten? Wat zijn ontkoppelde bouwlagen, omkeerbare verbindingen en pre-geassembleerde gevels? En wat met de detaillering van massieve houtgevels, glasgevels, betongevels als aanpasbare gevel?

En hoe zit dat met verticaal groen, oftewel het ‘living wall’ principe? Hoe kan je dat praktisch toepassen? Welke zijn de aandachtspunten? Naast een interessante uiteenzetting worden ook de proefopstelling van een verticaal groensysteem getoond en leer je in een workshop hoe cellulose in een houtskeletwand wordt ingeblazen.

Sprekers zijn Mieke Vandenbroucke (VUB) - statische versus dynamische (of aanpasbare) gevels, Marc Ottele (TU Delft) - duurzaamheid van ‘vergroende gevels’ en het principe van een ‘Living Wall’, Teun Depreeuw (Ecoverbo) - workshop met proefopstelling van een ‘living wall’ en&nb sp;Bart Bonneux (Metalsteel) - workshop inblazen cellulose in houtskeletwand en één toepassing van het ‘living wall’ principe.

Info en inschrijvingen: klik HIER.

Ook interessant