ERC 50 renovatiegevel verhoogt de energie-efficiëntie

19 juli 2012 Bron: Advancedfair
Schüco toont zich met ERC 50 opnieuw van haar meest innovatieve kant. Met deze aluminium renovatiegevel kan de buitenschil voor gebouwen met een hoogte tot 40 meter volledig worden vernieuwd. De verschillende modulaire componenten garanderen een gevoelige verbetering in de energie-efficiëntie. Bovendien kan men het gebouw tijdens de renovatie veel langer dan gewoonlijk blijven gebruiken. De montage gebeurt immers volledig langs de buitenzijde van de gevel, waar door middel van een minimaal aantal bevestigingsconsoles een nieuwe draagconstructie wordt gemonteerd. De te vervangen ramen worden zo lang mogelijk ongemoeid gelaten, terwijl buiten onder meer de nieuwe ramen, het isolatiemateriaal en de eventuele warmtewisselaars en/of convectoren worden opgebouwd! Dankzij deze werkwijze moeten bij gevelrenovaties geen volledige (kantoor)ruimtes meer worden ontruimd, om voor de bouwactiviteiten en voor de opslag van materialen plaats te maken.

In vergelijking met de stagnerende nieuwbouwmarkt biedt de renovatiemarkt een opvallend groeipotentieel, vooral dan op het gebied van verbeteringen in energie-efficiëntie. Niet enkel worden de (Europese) vereisten steeds strenger, het besef is stilaan bij iedereen gegroeid dat een investering in een betere thermische isolatie en ventilatie heel wat voordelen met zich meebrengt, zeker wanneer die wordt toegepast op oudere gebouwen uit de jaren 60, 70 en 80.

Met de renovatiegevel ERC 50 stelt Schüco een modulaire aanpak voor, waarin verschillende gevelelementen kunnen worden geïntegreerd, die samen alle belangrijke functies van de moderne gebouwschil op zich nemen: in de gevel geïntegreerde buitenzonwering, decentrale ventilatie, aluminium ramen met elektronische aansturing en geïntegreerde dunne film panelen Schüco ProSol TF.

Dankzij deze benadering – steunend op een sterke thermische isolatie en ventilatie, waarbij een decentrale ventilatie met warmteterugwinning kan worden gerealiseerd – behoort zelfs de laagenergie- en de passiefnorm tot de mogelijkheden.
De koudegevelcomponenten van het systeem kunnen naar keuze van de bouwheer op verschillende manieren worden uitgevoerd: met plaatbekleding, glaspanelen, natuursteen of ProSol TF. Daarenboven is ERC 50 volledig compatibel met de bestaande Schüco gevelsystemen FW 50+ en FW 60+.

Voor de elektronische componenten biedt Schüco een intelligente en geïntegreerde oplossing; de geautomatiseerde componenten die met de gevel zijn verbonden worden aan de buitenzijde bekabeld en centraal van stroom voorzien. De signalen voor de communicatie tussen de verschillende ventilatie-units, de zonwering en de ramen worden dankzij het ‘Schüco Wireless Control System‘ verzonden. Dit betekent dat er geen extra bekabeling nodig is binnen in het gebouw. Zo kan tijd én geld worden bespaard tijdens het renovatieproces.

Voor meer informatie: Vul onderstaand formulier in!

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo