Plan voor eerste volledig groene stad in Afrika

13 augustus 2010 Bron: Architectenweb.nl
Plan voor eerste volledig groene stad in Afrika
Architect Gary Heathcote van Heathcote and Associates Architecture werkt aan Millennium City in Ghana. De stad moet de eerste volledig groene stad van het Afrikaanse continent worden.

De stad in Ghana moet op alle vlakken volledig duurzaam zijn, en onafhankelijk van overheidssteun. Besparingen in en recyclen van energie- en waterbronnnen, investeringen in openbaar vervoer en een minieme belasting van de natuur moeten daarvoor zorgen.

Akkers worden besproeid met gerecycled water. Water is afkomstig uit de oceaan door middel van ontzilting. Het apparaat dat daarvoor nodig is, gebruikt een nieuwe technologie waardoor er geen gifstoffen in de oceaan worden gedumpt. Water wordt niet afgevloeid naar de oceaan, maar opgevangen in kanalen en hergebruikt.

Alle energie in Millennium City zal worden opgewekt zonder het gebruik van fossiele brandstoffen. In plaats daarvan zijn er heetwatersystemen die werken op zonne-energie of op waterkracht. Om bewoners te stimuleren zo min mogelijk gebruik te maken van auto’s, wordt er geïnvesteerd in goedkope en duurzame voorzieningen voor openbaar vervoer.

Lees verder op Architectenweb.nl
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo