Badkamers

PURE-D: een toiletbril die geur tijdens en na toiletbezoek verwijdert

PURE-D: een toiletbril die geur tijdens en na toiletbezoek verwijdert
Op maandag 21 augustus komt de PURE-D ter beschikking: een toiletbril met volledig geïntegreerde geurafzuiging. De toiletbril is een product van DENCK Innovations, een toonaangevend bedrijf in innovatieve productontwikkeling. DENCK Innovations ontwikkelde de toiletbril na jaren van onderzoek als oplossing voor de veelvoorkomende onaangename geurtjes na een toiletbezoek. De toiletbril PURE-D heeft naast volledig geïntegreerde geurextractie een ingebouwde batterij die de nabijheid van een stopcontact overbodig maakt.

DENCK Innovations richt zich met de PURE-D toiletbril in eerste instantie op organisaties en bedrijven die het comfort op hun toiletten willen verbeteren en bezoekers een geurloze toiletervaring willen bieden. Hotels, restaurants, rusthuizen en andere openbare instellingen kunnen de toiletbril gemakkelijk op hun bestaande toiletten installeren en inzetten. Ook voor particulieren is de toiletbril beschikbaar.

PURE-D in Martin’s Rentmeester Hotel te Bilzen

Oplossing voor veelvoorkomend probleem

Het idee voor de PURE-D ontstond in 2018, toen Patrick Godderie, mede-eigenaar van DENCK Innovations, geconfronteerd werd met een veel voorkomend probleem op het bedrijfstoilet: de onaangename geuren die vaak achterblijven na een toiletbezoek. Patrick begon onmiddellijk met de ontwikkeling van een oplossing voor dit probleem, waarna eind 2018 een eerste prototype van een toiletbril met geurafzuiging ontstond. In 2019 werd DENCK Innovations opgericht en nam Dennis Godderie de leiding over het bedrijf en verdere productontwikkeling. Door voortdurende innovatie en verfijning is de PURE-D nu een volwaardig werkend eindproduct geworden.

"Met onze PURE-D toiletbril bieden wij een eenvoudige en subtiele oplossing om onaangename geurtjes tijdens en na een toiletbezoek te verwijderen", vertelt Dennis Godderie. "Onze toiletbril is speciaal ontworpen om effectief geuren te neutraliseren en de gebruiker een discrete en schaamteloze toiletervaring te bieden. Uit marktonderzoek blijkt dat 74 procent van de mensen zich stoort aan de geur die een voorganger achterlaat, en 66 procent geeft aan zich te schamen voor geuren die zij zelf achterlaten na een grote boodschap. Deze schaamte kan leiden tot het uitstellen van de stoelgang, wat een negatieve invloed heeft op de algemene darmgezondheid." Met de PURE-D toiletbril pakt DENCK Innovations de oorzaak van deze schaamte en irritaties discreet en effectief aan.

Eenvoudige installatie

Met gebruiksgemak en design in gedachten is de PURE-D ontworpen om op vrijwel alle moderne toiletpotten te passen. De installatie is makkelijk uit te voeren met behulp van slechts een schroevendraaier. Aanpassingen aan de bestaande toiletpot en toiletruimte zijn bovendien niet nodig, omdat de geurafzuiging van de PURE-D volledig geïntegreerd is in de toiletbril. De PURE-D werkt met een ingebouwde en oplaadbare batterij, wat de nabijheid van een stopcontact overbodig maakt. Wanneer de batterij leeg is, kan deze eenvoudig worden verwijderd en opgeladen. Er is ook een versie van de toiletbril beschikbaar die op netstroom kan worden aangesloten.

Team van DENCK op kantoor te Genk

Ook interessant