Duurzaam Bouwen

PEFC organiseert prestigieuze wedstrijd op Bois & Habitat

Bois & Habitat, dé beurs voor bouwen en verbouwen met hout, is dit jaar aan zijn elfde editie toe. Voor het tweede jaar op een rij organiseert PEFC Belgium er een wedstrijd met schitterende prijzen.

In 10 jaar tijd is de beurs Bois & Habitat uitgegroeid tot de grootste Europese beurs gewijd aan bouwen en verbouwen met hout. Meer dan 250 exposanten lokken maar liefst 40.000 bezoekers.
Hout als bouwmateriaal kent een stijgend succes en hout wordt ook steeds zichtbaarder verwerkt in gebouwen. Hout mag dus gezien worden!
Naast vele ondernemingen uit de houtsector, biedt Bois & Habitat ook de informatieorganen, zoals PEFC Belgium, een spreekbuis. PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes) promoot duurzaam bosbeheer, dus bosbeheer dat milieuvriendelijk, sociaal gunstig en economisch leefbaar is. Door hout te kopen voorzien van het PEFC-label draagt de consument zijn steentje bij voor de toekomst van onze bossen.

Ter gelegenheid van de beurs Bois & Habitat organiseert PEFC Belgium een grote wedstrijd. De prijzen, uiteraard allemaal vervaardigd uit hout met een PEFC-label, hebben een totale waarde van 6500 euro. De prijzen zijn een tuinhuis met terras (aangeboden door Lochten en Germeau), een buitenspeeltuin en een tuinmeubel (aangeboden door Saphibois Durlang).
Wie zijn kans wil wagen, kan het deelnemingsformulier downloaden van de website www.pefc.be of oppikken aan onze stand. De antwoorden op de vragen zijn allemaal terug te vinden op onze website en op panelen aan onze stand. De deelnemingsformulieren moeten ten laatste tegen 30 maart om 17u gedeponeerd worden in de urne op stand 1A82.

Bois & Habitat: van 27 t.e.m. 30 maart, Namur Expo, Sergent Vrithoffstraat 2, 5000 Namen.
www.bois-habitat.com