Energie

Energiemeters met CT-klemmen installeren behoort tot het verleden

Energiemeters met CT-klemmen installeren behoort tot het verleden
Wie als installateur soms energiemeters (kWh-meters) met CT-klemmen moet installeren, kent de pijn: te duur, te complex, te veel materiaal nodig, een te hoge foutmarge en te veel tijd kwijt. Daarom lanceert Innovoltus dé oplossing: Jullix Lite. Dat is een snel te installeren P1-converter die geen ruimte laat voor foute installaties.

"Installaties van energiemeters met CT-klemmen zijn inderdaad tijdverslindend, ingewikkeld en foutgevoelig", zegt Robin Theunis, CTO van Innovoltus. "Zeker als je als installateur geconfronteerd wordt met plaatsgebrek in de groepenkast. Het is dan perfect mogelijk dat je ook een nieuwe kast moet plaatsen, wat nog meer tijd en budget in beslag neemt."


Feedback vanuit de markt

Tijdens gesprekken met installateurs kwam deze ergernis vaak naar boven. Het zette innovatiecel Innovoltus aan het denken. "We hadden onmiddellijk door dat deze problematiek vaak voorkomt. Onze ontwerpafdeling ging aan de slag en kwam met een oplossing: de Jullix Lite P1-converter", vertelt Theunis. "Deze oplossing is dus gedreven door een nood uit de markt."

Jullix Lite: gemakkelijk, snel en foutloos

Jullix Lite is een compacte oplossing (7x4x2cm) die je gewoon in de P1-poort van de slimme meter plugt. Vervolgens volstaat het om een kabel tussen de Jullix Lite en de omvormer te plaatsen. En de oplossing is klaar voor gebruik. Theunis is blij met het resultaat: "de tijdswinst en het reduceren van de foutmarge zijn enorm".

Innovoltus lanceert jullix lite

Compatibiliteit en beschikbaarheid

Jullix Lite is beschikbaar vanaf medio april bij Innovoltus zelf en wordt op de markt gezet voor een scherpe prijs van €75. De oplossing is compatibel met een aantal bekende merken van omvormers. Indien je toch werkt met een type omvormer dat niet compatibel is, kan Innovoltus dit alsnog programmeren wanneer het om voldoende hoeveelheden gaat. Wil je graag op de hoogte gehouden worden en/of gecontacteerd worden als Jullix Lite beschikbaar is, vul dan dit formulier in of neem contact op met Innovoltus via www.elicity.be.

Innovoltus lanceert jullix lite

Ook interessant