Duurzaam Bouwen

PEFC organiseert grote wedstrijd op het salon Bois & Habitat

Het salon Bois & Habitat in Namen is dit jaar aan zijn tiende editie toe. Dit jubileumjaar gaat echter niet zomaar voorbij. PEFC Belgium draagt zijn steentje bij tot deze feesteditie en organiseert een prestigieuze wedstrijd.

Het salon Bois & Habitat is in 10 jaar tijd uitgegroeid tot de grootste Europese beurs gewijd aan bouwen en verbouwen met hout. Meer dan 250 exposanten lokken maar liefst 45.000 bezoekers.
Hout als bouwmateriaal kent een stijgend succes en hout wordt ook steeds zichtbaarder verwerkt in gebouwen. Hout mag dus gezien worden!
Bois & Habitat benadrukt ook de link tussen de houtproducten en het bos en geeft PEFC, het grootste boscertificatiesysteem ter wereld een spreekbuis. PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes) promoot duurzaam bosbeheer, dus bosbeheer dat milieuvriendelijk, sociaal gunstig en economisch leefbaar is. Hout voorzien van een PEFC-label is gegarandeerd afkomstig van duurzaam beheerde bossen.

Ter gelegenheid van de tiende verjaardag van het salon Bois & Habitat organiseert PEFC Belgium een grote wedstrijd. De prijzen, uiteraard allemaal vervaardigd uit hout met een PEFC-label, hebben een totale waarde van 6300 euro. De hoofdprijzen zijn een sauna (aangeboden door Verhaeghe chalets-sauna), een buitenspeeltuin en tuinmeubilair (aangeboden door Saphibois Durlang).
Wie zijn kans wil wagen, kan het deelnemingsformulier downloaden op de website www.pefc.be of oppikken aan onze stand op Bois & Habitat. De antwoorden op de vragen zijn allemaal terug te vinden op onze website en op panelen aan onze stand. De deelnemingsformulieren moeten ten laatste tegen 17 maart om 17u gedeponeerd worden in de urne op stand 1A82 op het salon.

Salon Bois & Habitat: van 14 t.e.m. 17 maart, Namur Expo, Sergent Vrithoffstraat 2, 5000 Namen. www.bois-habitat.com

Ook interessant