Overkapping met lichtstraat - Wat zijn de kosten?

  NL   6 maart 2020 Bron: Bouw & Wonen
Overkapping met lichtstraat - Wat zijn de kosten?
Een overkapping met lichtstraat is niet alleen een uitbreiding van je huis, het zorgt er ook voor dat er veel daglicht onder de overkapping binnenkomt. Niet gek dus dat veel mensen een overkapping met lichtstraat hoog op het verlanglijstje hebben staan. Maar wat kost een overkapping met lichtstraat en hoe financier je deze?

Tip! Goedkoop geld lenen voor een overkapping met lichtstraat? Maak dan altijd eerst een objectieve vergelijking! Er zijn namelijk veel kredietverstrekkers, die allemaal een andere rente en voorwaarden hanteren. Hierdoor lopen de prijzen van leningen flink uiteen.

Wat kost een overkapping met lichtstraat?

Het ligt aan de grootte, het afwerkingsniveau en het soort glas hoeveel een overkapping met lichtstraat precies kost. Een standaard kunststof overkapping met lichtstraat is goedkoper dan de luxere aluminium of houten uitvoeringen. In onderstaande tabel vind je een indicatie van de vierkante meter prijs voor een standaard overkapping met lichtstraat:

Kosten overkapping met lichtstraat
10 m28.000 euro
15 m213.500 euro
30 m225.000 euro

Tip! De kosten van een overkapping met lichtstraat verschillen enorm. Vraag daarom altijd meerdere offertes op bij verschillende partijen.

Hoe kosten overkapping met lichtstraat financieren?

Als je weet hoe groot je overkapping met lichtstraat wordt en hoeveel geld je daar ongeveer voor nodig hebt, is het tijd om de financiering te regelen. Dit kan op drie manieren:
  • Overkapping met lichtstraat financieren in je hypotheek
  • Overkapping met lichtstraat financieren met een persoonlijke lening
  • Overkapping met lichtstraat financieren met een doorlopend krediet

Overkapping met lichtstraat financieren in je hypotheek

De eerste optie is door je hypotheek te verhogen. Je krijgt dan hogere hypothecaire maandlasten, maar de rente die je betaalt is aftrekbaar.

Let op! Het nadeel van een overkapping financieren met je hypotheek is dat dit alléén kan als je overwaarde hebt op je huis.

Financieren overkapping met persoonlijke lening

Heb je geen overwaarde, dan is geld lenen voor een overkapping met lichtstraat in de vorm van een persoonlijke lening de beste optie. Je leent dan geld tegen een vaste rente en met een vaste looptijd. Je weet vooraf dus precies wat je maandlasten worden en wanneer je lening is afgelost. Daarnaast heb je nog een extra voordeel, want ook de rente van een persoonlijke lening is aftrekbaar als je de lening gebruikt voor een overkapping met lichtstraat aan je huis.

Overkapping met lichtstraat financieren met doorlopend krediet

Als laatste kun je een overkapping met lichtstraat financieren met een doorlopend krediet. Dit is vooral handig als je vooraf niet precies weet hoeveel de overkapping kost. Met een doorlopend krediet mag je namelijk tot een afgesproken bedrag onbeperkt opnemen en aflossen en je betaalt alléén rente over het opgenomen deel.

Let op! De rente van een doorlopend krediet is helaas níet aftrekbaar! Hoewel de constructie dus interessant lijkt, pakt het meestal wel duurder uit.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo