Orde van Architecten blikt tevreden terug op stage-evenement 2019

  BE   22 mei 2019 Bron: Orde van Architecten - Vlaamse Raad
Orde van Architecten blikt tevreden terug op stage-evenement 2019
Foto: Isabelle Pateer
Op woensdag 15 en donderdag 16 mei organiseerde de Vlaamse Raad van de Orde van Architecten haar jaarlijkse stage-evenement. Laatstejaarsstudenten architectuur en eerstejaarsstagiairs werden er geÔnformeerd over het verloop van de stage en konden er in dialoog gaan met jonge architecten en mandatarissen van de Orde.

Gespreid over twee dagen verwelkomde de Orde van Architecten een 80-tal laatstejaarsstudenten architectuur en eerstejaars-stagiairs op haar stage-evenement. Onderverdeeld in kleine groepen namen ze deel aan een aantal workshops waarbij themaís werden behandeld als: Hoe ziet mijn stagetraject eruit? Hoe wordt mijn stage geŽvalueerd? Wat met eigen werk? Kan ik stage lopen in het buitenland of buiten een architectenkantoor? Wat na mijn stage?

In een open, interactieve sfeer wisselden laatstejaars studenten en beginnende stagiairs ideeŽn en ervaringen uit met andere studenten, stagiairs, jonge architecten en personeelsleden en mandatarissen van de Orde. Tijdens de receptie achteraf was er nog tijd om uitgebreid te netwerken.

Deelnemers over het stage-evenement:

ďAls student had ik nog heel wat vragen rondom de stage en die werden allemaal beantwoord.Ē
ďHeel informatief en prima georganiseerd. Een aanrader voor iedere student die stage wil lopen.Ē

Orde blikt tevreden terug op stage-evenement 2019
Foto: Isabelle Pateer

EXIT INTRO

Op donderdag 16 mei organiseerde de Vlaamse Raad van de Orde van Architecten ook een einde stage-evenement. Voor deze allereerste editie werd iedereen uitgenodigd die tussen januari 2018 en eind april 2019 zijn of haar stage succesvol had beŽindigd.

Een 30-tal startende architecten gaf gehoor aan de uitnodiging. Zij kregen een origineel geschenk overhandigd door voorzitter Marnik Dehaen en mandataris Carine Cappelle. Het architectenduo Maarten Vanbelle en Dries Vens (Atelier Vens Vanbelle) kwam vertellen over hun aparte, non-conformistische manier van werken en over de onconventionele manier waarop zij architectuur benaderen. Hun presentatie werd door het jonge architectenpubliek enorm gesmaakt. De indiepopgroep Bosum zorgde voor de muzikale omkadering tijdens de afsluitende receptie.

Het stage-evenement en EXIT INTRO vonden plaats in de kantoren van de Vlaamse Raad en in de Lounge @ Royal Depot in het Koninklijk Pakhuis op de site van Tour & Taxis.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo