Opvallend hoekpand in Gentse Bagattenstraat te koop

  BE   8 april 2016 Bron: Regie der Gebouwen
De Federale overheid verkoopt het voormalig kadastergebouw en de nabij gelegen bouwgrond in hartje Gent. Het opvallende hoekgebouw uit 1918 in de Bagattenstraat 130 in Gent staat te koop. De federale overheid verkoopt het voormalige kadastergebouw omdat er geen nieuwe overheidsbestemming is voor het pand. Daarnaast wordt ook de bouwgrond op de hoek van de Bagattenstraat en Rozendaalken verkocht.

Voor Gentenaren is het een vertrouwd gezicht: het voormalige kadastergebouw op de hoek van de Bagattenstraat en de Jan-Baptist Guinaardstraat in Gent. Het gebouw ligt dan ook centraal op een toplocatie, midden in de studentenbuurt en vlakbij de Kouter, kunstencentrum Vooruit en de Zuid.

Daar er geen nieuwe overheidsbestemming is voor het gebouw, wordt het nu verkocht. De instelprijs bedraagt 2,72 miljoen euro, voor een gebouw van 3.663 vierkante meter met een grondoppervlakte van 12 are en 82 centiare. Het gebouw ligt in een woongebied met culturele, historische en/of esthetische waarde, in het historische centrum van Gent.

Het gebouw bevat een gelijkvloers en twee verdiepingen en is volledig onderkelderd. De 5 meter hoge plafonds op het gelijkvloers en de eerste verdieping zorgen voor een spectaculair ruimtegevoel en laten eventueel toe om een tussenverdieping te creëren. Dankzij de hoogte van de zolder kan ook deze ruimte op nuttige wijze ingevuld worden.

Het pand beschikt over een binnenkoer met parkeergelegenheid en er is een bijhorende conciërgewoning met aparte toegang via de Jan-Baptist Guinardstraat. Momenteel is het pand ingericht als een administratief gebouw, maar door de unieke ligging heeft het veel mogelijkheden.

Ook bouwgrond te koop

Daarnaast verkoopt de federale overheid ook een centraal gelegen bouwgrond op de hoek van de Bagattenstraat en Rozendaalken in Gent, in de directe buurt van het nieuwe Rijksarchiefgebouw. De grond is 3 are en 60 centiare groot en ligt in een woongebied met culturele, historische en/of esthetische waarde. De instelprijs is 900.000 euro.

Voor geïnteresseerde kopers

Geïnteresseerde kopers kunnen het hoekgebouw na afspraak bezoeken op volgende bezoekdagen: 20 en 28 april 2016 en 4 mei 2016 telkens van 14u00 tot 16u00. Zowel het hoekpand als de bouwgrond worden uit de hand verkocht bij hoger opbod. Het verkoopdossier van het gebouw en van de bouwgrond zijn verkrijgbaar bij het Federaal Aankoopcomité.

Meer informatie vindt u op www.regiedergebouwen.be.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo