Federaal Administratief Centrum Aalst officieel geopend

  BE   25 oktober 2013 Bron: Regie der gebouwen
Op vrijdag 18 oktober 2013 werd het Federaal Administratief Centrum in Aalst (Dr. Andrť Sierensstraat 16) officieel geopend in aanwezigheid van de minister van FinanciŽn Koen Geens en de Staatssecretaris voor de Regie der Gebouwen Servais Verherstraeten. Het FAC is ingericht in het nieuwe kantorencomplex ĎPostsiteí aan het treinstation in Aalst. De Regie der Gebouwen huurt het gedeelte van het complex voor het FAC gedurende 18 jaar.
Staatssecretaris voor de Regie der Gebouwen, Servais Verherstraeten: ďDe lokale diensten van FinanciŽn, de arbeidsrechtbank, de politierechtbank en de vredegerechten, het WASO en de Regie der Gebouwen beschikken er over functionele en moderne kantoren. De goede, centrale ligging aan het station is een voordeel voor zowel het personeel als voor de burger.Ē

Minister van FinanciŽn Koen Geens: ďHet federaal administratief centrum is een voorbeeld van een klantvriendelijke en efficiŽnte overheid. Het is goed voor de inwoners van Aalst en omstreken, en aangenaam voor de mensen die er werken.Ē

De gevel van het nieuwe kantorencomplex valt op in het straatbeeld. Vooral de gekleurde zonnewering zorgt voor een dynamiek en geeft een sterke, herkenbare identiteit aan het complex. De lamellen vormen een soort van extra schil rond het gebouw, zoals lappen gekleurd textiel. Een knipoog naar het industriŽle verleden (spinnerij) van de site.

De verdiepingen zijn flexibel ingericht met lichte tussenwanden zodat de ruimte steeds aangepast kan worden aan nieuwe behoeften. De personeelsleden beschikken over 89 ondergrondse parkeerplaatsen en een fietsenstalling.

De toegang voor het publiek bevindt zich aan de Dr. A. Sierensstraat. Alle publieksgerichte functies (front office van de FOD FinanciŽn, twee zittingszalen van de rechtbanken) en het personeelsrestaurant bevinden zich op het gelijkvloers niveau.

Dit niveau is grotendeels opengewerkt om transparantie naar binnen toe te laten en doorzichten doorheen het volledige bouwblok te optimaliseren. De gebruikers delen de gemeenschappelijke onthaalbalie op het gelijkvloers. De centrale inkomhal beschikt over twee personenliften en ťťn goederenlift.

De verschillende diensten in het gebouw beschikken over hun eigen functionele en beveiligde kantoorzone. Naargelang de behoefte van de dienst is er een afwisseling van landschaps- en individuele kantoren. De landschapskantoren bevinden zich aan de Oostgevel, de kleinere ruimtes aan de Westgevel.

De FOD Justitie, de FOD WASO en de Regie der Gebouwen bevinden zich in het kantoorgedeelte aan de zijde van het busstation, verspreid over 4 niveaus. De FOD FinanciŽn situeert zich aan de nieuwe doorgang die de Dr. A. Sierensstraat verbindt met de Vaartstraat en beschikt over 5 verdiepingen.

Het afval (restafval, papier, PMD, glas, organisch afval, lege toners en inktcassettes, lege batterijen, enz.) wordt selectief opgehaald.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo