Verbouwen

Akkoord over renovatie conservatorium Brussel

Er is een akkoord over de renovatie van het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Na de federale en de Vlaamse regering heeft nu ook de Franse gemeenschapsregering twintig miljoen euro vrijgemaakt voor de renovatie van de zwaar vervallen gebouwen. Dat heeft de bevoegde minister van de Franse gemeenschap Jean-Marc Nollet bekendgemaakt.

Het Koninklijk Conservatorium van Brussel herbergt twee kunsthogescholen - een Vlaamse en een Franstalige. Sinds 1998, toen de bevoegdheid onderwijs naar de gemeenschappen werd overgedragen, is nauwelijks in de gebouwen, die eigendom zijn van de (federale) Regie der Gebouwen, geïnvesteerd. Vorige week nog hielden studenten een les aan het Centraal Station om aandacht te vragen voor de dringende renovatie.

Die komt er nu. De 60 miljoen euro die nodig zullen zijn voor de opknapwerken worden verdeeld door de federale overheid, de Vlaamse en Franse gemeenschap. De drie regeringen komen op 11 oktober samen over het dossier.

Federaal staatssecretaris Servais Verherstraeten (CD&V) reageert "verheugd" op de aankondiging van de Franse gemeenschap. "Er zit terug muziek in het conservatorium", zegt hij.

Ook interessant