Algemeen

375 miljoen euro om Brussel aantrekkelijk te maken

Brussel krijgt 375 miljoen euro van de federale regering. Het geld zal de komende drie jaar gebruikt worden voor projecten die Brussel aantrekkelijker moeten maken. 200 miljoen euro gaat naar mobiliteit, met investeringen in het tram- en metronetwerk. Zo zou het netwerk worden uitgebreid naar het noorden, tot in Evere en Schaarbeek, en het zuiden, tot in Vorst en Ukkel.

Er is ook geld vrijgemaakt voor de aanleg van het nieuwe openluchtzwembad aan de Havenlaan en de renovatie van het conservatorium en het Hortamuseum (foto).

"Ook de verbetering van de mobiliteit op de centrale lanen krijgt veel aandacht. Het meeste geld gaat naar de volledige vernieuwing van de Leopold III-laan, de eindafwerking van het project van de kleine Ring West en de verlenging van tramlijn 94 tot aan het trammuseum", verduidelijkt Beliris-voorzitster Laurette Onkelinx (PS, foto boven).

Brussel krijgt het geld via Beliris, een samenwerkingsakkoord tussen de federale regering en het Brussels Gewest. In het eerste pakket van de staatshervorming staat ingeschreven dat Brussel elk jaar automatisch 125 miljoen krijgt via Beliris.
Build for Life