Vastgoed

North Galaxy Building in Brussel verkocht voor 475 mln

Cofinimmo heeft het North Galaxy gebouw verkocht. Het gebouw is gelegen in de Brusselse Noordwijk en huisvest de Federale Overheidsdienst Financiën. De aandelen van de vennootschap Galaxy Properties NV, eigenaar van het gebouw, werden voor 90% verworven door ATP, het belangrijkste Deens pensioenfonds, en voor 10% door AXA Belgium. De waarde die tussen de partijen werd overeengekomen voor het gebouw bedraagt € 475 miljoen. Dit maakt van deze vastgoedtransactie de belangrijkste op de Belgische kantorenmarkt voor één enkel gebouw. De overeengekomen waarde bij de verwerving van het gebouw door Cofinimmo in 2005 bedroeg € 390 miljoen.

De verkoopprijs van alle aandelen van de vennootschap Galaxy Properties NV bedraagt € 7 miljoen; het verschil met de conventionele waarde van het gebouw ligt voornamelijk in de overname van schulden door de kopers.

Het North-Galaxycomplex, dat bestaat uit twee kantoortorens en één laag gebouw, wordt gehuurd door de Regie der Gebouwen en is de hoofdzetel van de FOD Financiën, die daarvoor gevestigd was in de Financietoren, aan de Kruidtuin.

Ook interessant