Ook last van vocht in huis door sneeuw en ijs?

  BE   15 december 2017 Bron: Bouw & Wonen
Ook last van vocht in huis door sneeuw en ijs?
Door de hevige sneeuwval en regen van de laatste dagen ligt er momenteel op heel wat plaatsen in Vlaanderen een grote hoeveelheid ijs en sneeuw. Nu alles begint te dooien ontstaat er vaak wateroverlast die tot vervelende problemen kan leiden. Een dik pak sneeuw op je dak of muren kan er namelijk voor zorgen dat er een vochtprobleem in je woning ontstaat. Zo kun je bijvoorbeeld plots te maken krijgen met insijpelend vocht of water in de kelder. Daarnaast is het mogelijk dat de binnenlucht van je woning condenseert door het koude weer. Dit is een opstapeling van condens en zorgt voor condensatievocht in de woning.

Voorkom schade en vraag professioneel advies

Merk je enige verschijnselen van vocht op in je woning? Dan is het aan te raden meteen een professional in te schakelen. Wanneer een vochtprobleem in je woning zichtbaar wordt, is het probleem namelijk al veel langer aan de hand. Hoe sneller je actie onderneemt, hoe makkelijker de expert het vochtprobleem kan oplossen. Vraag op onze website een gratis diagnose van een professional in vochtbestrijding. De expert komt bij jou langs voor een vrijblijvende analyse van het vochtprobleem en stelt vrijblijvend een behandeling voor.

Gratis vochtdiagnose


Lekken door smeltende sneeuw

Ligt er momenteel een dikke pak sneeuw of ijs op je dak? Dan bestaat de kans dat het vocht je woning binnendringt. Een hellend dak is eigenlijk niet bestand tegen een laag sneeuw of ijs. Wanneer de sneeuw of het ijs begint te dooien, kunnen kleine plasjes water ontstaan achter de pak sneeuw. Dit kan ervoor zorgen dat het vocht je woning binnendringt en zo ernstige schade veroorzaakt. Een plat dak is normaal wel volledig waterdicht maar het is toch mogelijk dat er kleine scheurtjes ontstaan waardoor het vocht je woning binnenkomt.

Ook op de grond kan een dik pak sneeuw schadelijke gevolgen hebben. De sneeuw oefent namelijk een enorme druk uit op je muren en fundamenten waardoor scheurtjes en lekken kunnen ontstaan. Wanneer dit gebeurt, wordt het vochtprobleem meestal eerst zichtbaar in de kelder.

Gratis vochtdiagnose

Vochtbestrijding is een win-winsituatie

Door het vochtprobleem in je woning tijdig aan te pakken, geniet je van heel wat voordelen:
 • Je maakt aanspraak op 750 euro van de verbeteringspremie van de Vlaamse overheid indien je woning minstens 25 jaar oud is
 • Je voorkomt verdere schade aan je woning
 • Je bespaart op je energierekening: een vochtige woning zorgt ervoor dat je verwarming op volle toeren draait
 • Je woning wordt opnieuw een gezonde omgeving om in te leven
 • Je geniet van het verlaagd BTW-tarief van 6% i.p.v. 21% indien je woning minstens 10 jaar oud is

Gratis diagnose door expert in vochtbestrijding

Heb je vocht in je woning? Blijf dan niet bij de pakken zitten en vraag vandaag nog een diagnose bij een professional in vochtbestrijding. Vraag jouw gratis diagnose aan op onze website en voorkom verdere schade aan je woning!

Lees ook:

 • Bouw & Wonen Partners:
 • Recticel
 • Wienerberger
 • Credishop
 • Loxone
 • bouwinfo