Grondige energiediagnose met warmtebeeldcamera

29 september 2017 Bron: Two Cents
Grondige energiediagnose met warmtebeeldcamera
De energiediagnosedeskundigen van Total Energy Solutions beschikken met hun nieuwe warmtebeeldcamera voortaan over een bijkomend instrument om gebouwen te analyseren. Maak kennis met de nieuwe tool op de beurzen BIS, Energie & Habitat en Energies+Construction.
In een woning ligt de oorzaak voor warmteverlies meestal op plekken waar verschillende elementen op elkaar aansluiten; denk maar aan ramen, deuren, gevels, of aan de thermische bruggen bij het plaatsen van isolatie. Om alle gebreken aan de isolatie en het verwarmingssysteem van een gebouw op te sporen beschikken de experten van Total Energy Solutions over een nieuwe warmtebeeldcamera. Daarmee kunnen ze slib in de radiatoren opsporen, vloerverwarmingsbuizen in kaart brengen en slecht geÔsoleerd of afgedicht raamwerk detecteren. Verder maakt de camera ook een totaalbeeld van het dak om de isolatie en eventuele energieverliezen ervan na te gaan.

Dankzij de nieuwe camera worden voortaan ook vochtplekken, gebreken aan de vloerverwarming of plaatsen waar warmte verloren gaat in de analyse van Total Energy Solutions opgenomen. In functie van de energiediagnose krijgt de particulier die zijn woning renoveert en op zoek is naar meer thermisch comfort aangepaste oplossingen aangereikt.

Het merk Total Energy Solutions zal tijdens de verschillende najaarsbeurzen haar energiediagnose bij het grote publiek bekendmaken. ďOnze rol bestaat erin de particulier te begeleiden doorheen alle nieuwe technologische ontwikkelingen in de wereld van energie, verwarming en isolatieĒ, aldus JťrŰme Kervyn, afgevaardigd bestuurder van Greendis NV. ďBeurzen zoals BIS, Energie & Habitat en Energies+Construction bieden de ideale gelegenheid om de particulier een waaier van oplossingen voor te stellen die een antwoord bieden op isolatie-, verwarmings- of comfortproblemen in de woonomgeving, zonder zijn budget uit het oog te verliezen.Ē

Grondige energiediagnose met warmtebeeldcamera

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo