Duurzaam Bouwen

Batibouw 2017: Woning comfort verhogen, energiekosten verlagen

Batibouw 2017: Woning comfort verhogen, energiekosten verlagen
Het comfort van een woning verhogen en tegelijkertijd de energiekosten verlagen, dat is het DNA van Total Energy Solutions. Het bedrijf GreenDIS NV is, onder de merknaam Total Energy Solutions, gespecialiseerd in energiediagnose en lanceert haar activiteit bij de particulieren ter gelegenheid van BATIBOUW in februari. De oprichting van dit nieuwe filiaal van Total Belgium beantwoordt aan de ambities van het bedrijf om zich te ontwikkelen in het domein van de hernieuwbare energie en energie-efficiëntie. Hoe kunnen de Belgen beter en minder verbruiken? Total Energy Solutions biedt een antwoord op deze vragen en stelt aangepaste en concrete oplossingen voor. 

Optimale oplossingen voor elke woning

Hoe verhoog ik mijn comfort? Moet ik mijn verwarmingsketel vervangen of beter isoleren? Als ik isoleer, kan ik dan een kleinere verwarmingsketel plaatsen? Wat zal de impact zijn op mijn elektriciteitsfactuur? Om de leefruimte te verbeteren moet men rekening houden met heel wat verschillende criteria. Het is daardoor niet altijd makkelijk om het overzicht te bewaren. De verwarmingsketel vervangen of overschakelen op hernieuwbare energie zonder de woning te isoleren is zeker niet efficiënt. Een radiator met ongeschikte afmetingen en een slecht geïsoleerde kamer zijn vaak verantwoordelijk voor een gebrek aan comfort en verhogen de energiekosten van een woning.

Total Energy Solutions wil iedereen helpen bij het bepalen van de prioriteiten voor de uit te voeren werken, rekening houdend met het financiële aspect en het verwachte comfortniveau. Daarom maakt het bedrijf een algemene analyse van de woning, voert het een energiediagnose uit en stelt het optimale oplossingen voor energieverbeteringen voor.

Grondig onderzoek van verwarming, isolatie, zonnepanelen en alle combinaties daarvan

Ongeveer 2,5 uur lang analyseert de expert van Total Energy Solutions, samen met de klant, de woning in haar geheel – verdieping na verdieping, kamer na kamer – met de hulp van een revolutionaire energiediagnosesoftware. De binnentemperatuur van de kamers, het buitenklimaat, de locatie, de dikte en de warmte van de muren, het formaat van de radiatoren en ook de temperatuur van het water dat door de verwarmingsbuizen loopt, het zijn allemaal elementen die de energiediagnosesoftware analyseert en waarmee rekening wordt gehouden. Vervolgens wordt er een gedetailleerd en schematisch rapport opgesteld als basis voor de reflectie.

Ultiem doel: het welzijn van de bewoners en hun portefeuille

De energiediagnosesoftware berekent ook het gevoel van comfort[1] dat de bewoners ervaren. Het hoofddoel van de Total Energy Solutions offerte: de evaluatie van de impact van een isolatie- of verwarmingsproject – zoals de vervanging van een radiator – op het gevoel van comfort in een kamer. Zo zal een isolatiemiddel de temperatuur van een geïsoleerde wand aanzienlijk wijzigen en komt er een hoger comfort zonder dat de temperatuur in de kamer daarom verandert. "Dankzij de energiediagnose is het ook mogelijk om te berekenen hoeveel de temperatuur bij het binnenkomen in de radiator kan dalen na een isolatieproject om hetzelfde niveau van comfort te behouden en tegelijkertijd te besparen. Door deze berekening kan men ook een passende warmtepomp kiezen en misschien wel een lagetemperatuurwarmtepomp," aldus Jérôme Kervyn de Meerendré, gedelegeerd bestuurder van GreenDIS NV. Het gedetailleerde rapport van de gebruikte software heeft als doel de beslissing van de klanten te vergemakkelijken.

Aangepaste oplossingen en concrete voorstellen

Na het grondige onderzoek worden er dus verschillende energieverbeteringsmogelijkheden voorgesteld op basis van het budget (de maandelijkse operationele kosten over vijf jaar en ook de investeringskosten), de CO2-impact en het door de klant gewenste comfortniveau. Het is ook mogelijk om voorrang te geven aan een specifieke technologie als de klant een enkel systeem wil laten onderzoeken: verwarmingsketel op gas, pellets, stookolie, warmtepomp enz.

Daarna maakt Total Energy Solutions concrete, aan de woning van de klant aangepaste offertes voor alle voorgestelde technologieën (verwarming, isolatie en zonnepanelen). Jérôme Kervyn de Meerendré zegt: "Het doel is niet enkel de klant adviseren over het ideale systeem om te installeren, maar ook een concreet bestek opmaken om zijn project uit te voeren." Total Energy Solutions verbindt zich er dan toe dat de werken goed worden uitgevoerd, in samenwerking met diverse grote fabrikanten en installateurs.

Tegemoetkomen aan de behoeften van onze klanten

Met de lancering van Total Energy Solutions "willen we onze klanten vooral oplossingen bieden die op lange termijn een efficiënte energieprestatie bieden, tegen zo laag mogelijke kosten en met een hoger comfortniveau", voegt Paul Mannes, algemeen directeur van Total Belgium, daar nog aan toe.

Deze joint venture, die door het bedrijf GreenWatch en Total Belgium werd opgericht, ontstond uit de wens om een gezamenlijk project te ontwikkelen en leidde tot de start in januari 2017. In 2017 worden ongeveer 20 directe banen gecreëerd en er zullen snel 120 indirecte banen volgen. "We hopen dat we ons bekend kunnen maken bij het grote publiek ter gelegenheid van de BATIBOUW-beurs. Onze doelstelling voor 2017 is een energiediagnose uitvoeren in 1.300 woningen en, waarom niet, streven naar 2.800 diagnoses in 2018", aldus Jérôme Kervyn de Meerendré. Bij de sluiting van BATIBOUW, op zaterdag 25 februari, wordt een eerste balans opgemaakt.

Speciale actie BATIBOUW 2017

Total Energy Solutions biedt de bezoekers van BATIBOUW die langskomen op stand 307B, Paleis 12, 100 euro korting op het totaalbedrag van een energiediagnose (350 euro) en de terugbetaling van het saldo, 250 euro dus, bij aankoop van één van de voorgestelde oplossingen.

Meer informatie op www.total-energy-solutions.be 

Ook interessant