Vocht in je kelder? Laat een gratis vochtdiagnose uitvoeren!
21 november 2016Bron: Bouw & Wonen
Veel mensen hebben momenteel last van vochtplekken, ondergelopen kelders en schimmels op hun muren. Zeker nu de winter eraan komt is je kelder extra vatbaar voor vochtproblemen. De maanden november, december en januari zijn volgens het KMI de maanden met de hoogste luchtvochtigheid van het jaar. Bovendien regent het gemiddeld 2 op de drie dagen in november. Dit zijn de ideale omstandigheden voor schimmels, ondergelopen kelders en vochtplekken. Dit is niet alleen slecht voor jouw gezondheid maar kan er ook voor zorgen dat zelfs je muren beginnen af te brokkelen. Aarzel dus niet langer en vraag vandaag nog een gratis vochtdiagnose aan.
Oorzaken vochtproblemen
Om je vochtproblemen effectief aan te pakken is het belangrijk om de juiste oorzaak te laten bepalen door een vakman. Elke oorzaak vergt dan ook een specifieke oplossing.
Doorslaand vocht: Bij veel regen en felle windvlagen kan er soms regenwater doorsijpelen in poreuze muren. Dit is meestal het geval bij oudere gebouwen en kan leiden tot vochtplekken op de binnenmuren van jouw woning.
Opstijgend vocht: grondwater kan ervoor zorgen dat de fundering van jouw woning het water opneemt en stijgt naar jouw kelder.
Constructiefout: een lekkende leiding, een fout in de waterafstotende laag of een fout in de fundering kunnen ervoor zorgen dat water en vocht zich een weg naar binnen banen.
Wacht niet langer
Als je de juiste oorzaak van jouw vochtprobleem hebt laten bepalen, dan is het belangrijk om niet te lang te wachten met deze op te lossen:
Door vocht in je kelder zo snel mogelijk aan te pakken moet je later geen hele muren laten vervangen
Een goed onderhouden woning is meer waard dan een woning die vochtproblemen heeft
Je hebt minder onderhoud: je hoeft niet dagelijks het vocht en de schimmels te behandelen of op te kuisen
Momenteel kan je in aanmerking komen voor een verbeteringspremie van de Vlaamse overheid van maximum 750 euro