Ontdek het succesrecept van integraal bouwen met BIM

  BE   26 april 2017 Bron: NAV
Ontdek het succesrecept van integraal bouwen met BIM
Een combinatie van erfgoed en moderne architectuur markeert het nieuwe stadskantoor in Hasselt. Het ontwerp voorziet in een verbouwing van de oude Rijkswachtkazerne die samengaat met zeer energiezuinige nieuwbouw. Vanaf 2018 moet het onderdak bieden aan diverse gemeentelijke diensten. NAV en KUBUS laten architecten op dinsdag 9 mei in avant-première proeven van het project, een toonbeeld van integraal bouwen met BIM.

Het nieuwe stadskantoor verrijst op de site van de oude Rijkswachtkazerne aan de Guffenslaan. Wat meteen in het oog springt bij het ontwerp is de hoge, schuine wand van de nieuwsbouw waarop een spiegel zal komen.

Het project is opgestart in 2014 en daardoor was het voor alle partijen één van de eerste BIM-projecten. De traditionele taakverdeling tussen de verschillende stakeholders verschoof bij werken in BIM, maar dankzij een grote bereidheid van alle partners om samen te werken verliep het proces heel efficiënt. Zowel in de ontwerpfase als in de uitvoeringsfase.

Wat waren de knelpunten en in hoeverre vormde BIM voor dit project een meerwaarde? Jaspers-Eyers, UAU collectiv, Kumpen-Democo en Engitop vertellen vanuit hun eigen ervaring hoe dit BIM-project een succesvol integraal bouwproces is geworden.

Programma

13u00 Rondleiding werf stadskantoor Hasselt
14u00 Ontvangst in Radisson Blu Hotel
14u30 Digitaal samenwerken van ontwerp tot bouwplaats.
Door Jaspers-Eyers, UAU collectiv, Engitop en Kumpen-Democo
16u30 Receptie & netwerkmoment

Datum & locatie

Dinsdag 9 mei 2017
Stadskantoor Hasselt, Lombardstraat 16, Hasselt

Het projectbezoek is gratis.

Meer informatie en inschrijven via deze link

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo