Architectuur

OMA ontwerpt regeringscentrum Colombia

OMA is aangesteld voor het masterplan van het nieuwe regeringscentrum in de Colombiaanse hoofdstad Bogotá. Het plan voorziet in overheidsfuncties als kantoren en een aanvullend gemengd programma met woningbouw, onderwijs, cultuur en winkels. Door dit deels openbare karakter wordt het Centro Administrativo Nacional (CAN) verweven met diens omgeving.

Het CAN komt aan de Calle 26 Avenue te liggen, een van de belangrijkste verkeersaders in Bogotá. In het plan wordt rond het gebied een nieuwe, groene ‘boog’ aangelegd die twee parken met elkaar verbindt. Volgens OMA ontstaan op deze manier nieuwe groene, programmatische en infrastructurele netwerken.

Het CAN wordt verdeeld in drie districten. Er komt een kantorenzone met aansluiting op het bestaande financiële centrum van de stad, een terrein voor de overheidsfuncties met een verbinding naar bestaande culturele voorzieningen en groene ruimtes en een onderwijscampus die aansluit op de reeds aanwezige universiteit.

De groene boog verenigt de districten met elkaar en sluit aan op de paden van de parken en de universiteit. Ook krijgt de nieuwe groenzone aansluiting op het fietsnetwerk van de stad en zal ze worden geprogrammeerd met culturele evenementen, laat OMA weten.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant