Architectuur

Nog 8 fotografen in de running voor Archifocus 2014

Architectura.be heeft zopas de shortlist bekendgemaakt van Archifocus 2014, een wedstrijd voor Belgische architectuurfotografen. Uit ruim 30 inzendingen selecteerde een dertienkoppige architectenjury een shortlist van 8 projecten. Via online stemmen zal het grote publiek beslissen welke fotograaf met de publieksprijs aan de haal gaat. Daarnaast worden er ook aparte prijzen uitgereikt door de architectenjury, de persjury en de vakjury. De winnaars zullen op 19 juni bekendgemaakt worden tijdens het evenement I Am Architect in de Technologiecampus in Gent.

De wedstrijd stond open voor alle Belgische beroepsfotografen. Zij moesten van één bepaald architectuurproject enkele overzichts- en een detailfoto insturen. Dat leverde ruim 30 kwalitatieve inzendingen op. Een jury bestaande uit 13 vooraanstaande Belgische architecten hebben uit deze longlist 8 fotoreeksen geselecteerd van de volgende fotografen: Liesbet Goetschalckx (Turnhout), Steven Massart (Tienen), Toon Grobet (Antwerpen), Thomas Debruyne (Gent), Yannick Milpas (Borgerhout), Koen Van Damme (Oostakker), Klaas Verdru (Kortrijk), Marc Sourbron (Bilzen).

Nog 8 fotografen in de running voor Archifocus 2014

Verschillende prijzen

Zowel de longlist als de shortlist kunt u raadplegen op de website www.archifocus.be. Daar kan u online uw stem uitbrengen. De inzending met het hoogst aantal stemmen wint de publieksprijs. Ook de architectenjury, een persjury en een vakjury zullen een aparte winnaar naar voren schuiven. Voor de toekenning van de vakprijs wordt DAPH ingeschakeld, een organisatie van Nederlandse architectuurfotografen. De fotograaf die het beste scoort in alle categorieën, gaat naar huis met de hoofdprijs.

De winnaars worden bekend gemaakt op het evenement I Am Architect dat dit jaar plaatsvindt op 19 juni in de Technologiecampus in Gent. Tijdens dit evenement zullen de foto’s uit de shortlist ook in groot formaat te bewonderen zijn. De officiële prijsuitreiking vindt plaats omstreeks 18u30.

Ook interessant