Vastgoed

Nieuwe woonst voor bewoners van de Tuinwijk Willebroek

Volkshuisvesting Willebroek is gestart met de herhuisvestingsoperatie Tuinwijk. 49 gezinnen uit de Tuinwijk van Willebroek krijgen tijdelijk of definitief een andere woning. In 2013 start Volkshuisvesting met de uitvoering van het masterplan. 82 woningen worden vervangen door 71 nieuwe huizen en appartementen.
In 2013 worden 82 kleine en verouderde woningen in de Hoge Heide, Mutualiteitsstraat, Vakbondstraat, Acacialei en E. Anseelestraat vervangen door 71 nieuwe comfortrijke huizen en appartementen, waarvan er vijf aangepast zijn aan mensen met een handicap. Daardoor krijgen 49 sociale huurders tijdelijk of definitief een nieuw onderkomen van Volkshuisvesting. De andere woningen stonden al leeg. Als het project in 2015 klaar is, mogen de huurders kiezen of ze terug naar de Tuinwijk willen verhuizen of definitief in hun nieuwe woning blijven.

De meeste huurders verhuizen tussen maart en september 2013. Volkshuisvesting houdt daarbij maximaal rekening met de wensen en behoeften van de mensen. De verhuizing wordt volledig geregeld en betaald door Volkshuisvesting. De nieuwe woningen worden volledig instapklaar gemaakt. Als men verhuist naar een duurdere woning, wordt de huur tijdens de duur van de bouwwerken niet verhoogd.

Een aantal huurders kan nu al verhuizen. Zij nemen hun intrek in de 19 pas gerenoveerde woningen in Willebroek-stad die dezer dagen opgeleverd worden. Ze zijn makkelijk te herkennen aan de witte crepi-gevel.

Een van die huurders is Yunus Yener. Hij kreeg van voorzitter Toon Van Dyck de symbolische en echte huissleutel overhandigd van Ringlaan 156 (zie foto).