Interieur

Nieuwe woonkamer trends van 2021

Nieuwe woonkamer trends van 2021
Je woonkamer is samen met je keuken en je slaapkamer de belangrijkster ruimte in je woning. In deze ruimtes spendeer je zo goed als al je tijd wanneer je thuis bent. Het is dan ook de plaats waar heel veel dingen gebeuren. Af en toe je woonkamer in een nieuw jasje steken is dan ook geen overbodige luxe.

Stap uit je comfortzone

Stap uit je comfortzone door te spelen met kleuren. Durf af te stappen van het klassieke wit en zwart. Meer en meer zien we gewaagdere kleuren terugkomen in het interieur van mensen. In 2021 gaan we op vlak van kleuren terug naar de jaren 80. Toen sierden aparte kleuren ook de mensen hun woonkamer. Daarom raden we je aan om de kleur van het jaar in 2020 te gebruiken: Tranquil Dawn. Deze kleur brengt bladgroen en groenblauw samen tot één intens geheel. Verwerk deze kleur in je interieur in combinatie met moderne salontafels. Dan bekom je een woonkamer die een verbinding vormt tussen het heden en het verleden.

Verwelkom de natuur binnen

Om met de tweede trend hetzelfde pad te bewandelen als de vorige trend, zetten we een paar stappen terug in de tijd. Het aanbrengen van natuurlijke elementen groeit in populariteit. Mensen stappen af van strakke en moderne interieurs. Gebruik elementen van steen en hout om in je woonkamer mens en natuur te verenigen. Je hoeft voor deze elementen van hout en steen geen grote aanpassingen te doen. Houten TV meubels of stenen salontafels zijn voldoende om die natuurlijke touch aan te brengen in je interieur.

Ramen als het centrum van je woonkamer

Wat vorige jaren nog als bijzaak werd gezien, is dit jaar een belangrijke trend. In 2021 zien we dat mensen meer waarde hechten aan natuurlijk licht in hun woonkamer tegenover de voorbije jaren. Aangezien veel mensen hun raam nu gebruiken als een belangrijk deel van hun woonkamer, is het belangrijk dat dit mooi wordt aangekleed. Als gevolg daarvan zijn gordijnen terug populairder geworden. Om je gordijnen te laten opvallen is het aangeraden om gordijnen te nemen die niet dezelfde kleur hebben als je muren. Stel je kiest ervoor om je muren te schilderen in de kleur Tranquil Dawn. Dan is het aangeraden om te kiezen voor lichte gordijnen. Zo creëer je contrasten in je interieur.

Dit zijn de trends van 2021 in een notendopje! Om nog even kort samen te vatten, kiezen mensen tegenwoordig terug meer voor gewaagdere kleuren, natuurlijke elementen en meer zonlicht.
Welke trend kies jij?

Nieuwe woonkamer trends van 2021

Ook interessant