Gereedschap

Nieuwe warmwater hogedruktrailers voor autonoom gebruik

Kärcher lanceert een nieuwe serie van vier warmwater hogedruktrailers voor onder andere de bouw, industrie en gemeentediensten. De trailers zijn beschikbaar met een druk van 60 tot 500 bar en debieten tot 1700 l/u. Dankzij hun grote waterreservoir (500 l) en dieseltank (100 l) kunnen ze volledig autonoom reinigen gedurende ten minste 30 minuten. De machines onderscheiden zich door hun economische werking en hun geïntegreerde antivriesfunctie voor een probleemloos gebruik in de winter.

Dankzij een gesofisticeerd systeem kan de machine zelfs in de winter bij vriestemperaturen worden gebruikt. Na gebruik volstaan enkele handelingen en twee tot drie minuten om de leidingen en slangen te vullen met antivries. Voor de volgende toepassing wordt het product er dan weer uitgespoeld. Deze werkwijze beschermt de machine tegen beschadiging door de kou en verlengt dus haar levensduur. De antivries wordt na elk gebruik automatisch naar een speciaal reservoir geleid en kan dus opnieuw gebruikt worden, wat kosten spaart en het milieu beschermt.

Nieuwe Kärcher warmwater hogedruktrailers voor autonoom gebruik

Een warmtewisselaar gebruikt de temperatuur van de pompmotor om het water op te warmen, met een vermindering tot 14% van het brandstofverbruik als resultaat. De trailers zijn ook uitgerust met eco!efficiency-modus, die de temperatuur van het water constant op 60°C houdt. Dat is voldoende voor het merendeel van de reinigingstaken en helpt de gebruiker energie te besparen.

Ook interessant