Bedrijfsnieuws

Kärcher neemt Italiaanse producent van reinigingsapparatuur ISAL over

Alfred Kärcher GmbH & Co. KG heeft de Italiaanse fabrikant van veegmachines en producent van metalen onderdelen ISAL SRL, gevestigd in Corregio, overgenomen. Hierdoor ziet de Duitse wereldmarktleider in reinigingstechnologie zijn marktpositie nog verstevigd. De overnametransactie werd op 16 januari 2014 ondertekend. Beide partijen kwamen daarbij overeen geen aankoopprijs bekend te maken.

Beide ondernemingen werken reeds gedurende meer dan tien jaar nauw samen als business partners in de ontwikkeling van industriële veegmachines. Na een sterfgeval in de familie van de ISAL-eigenaars, besloot Kärcher te gaan voor een aandeel van 100% in de vermaarde middelgrote onderneming. ISAL zal verder als een onafhankelijk bedrijf opereren in de vestiging in Corregio en dit zonder banenverlies.

“Onze jarenlange samenwerking met ISAL werd gekenmerkt door wederzijdse waardering en respect”, aldus Chief Executive Officer en Voorzitter van de Raad van Bestuur Hartmut Jenner. “Door deze strategische beslissing leggen we de lat op vlak van onze competentie in de productie van veegmachines nog hoger, en creëren we een solide basis voor groei op lange termijn. Bovendien past de bedrijfscultuur van ISAL, als een innovatieve onderneming geleid door de familie, zeer goed bij de onze. We willen dan ook van de gelegenheid gebruik maken om onze 46 nieuwe collega’s te verwelkomen in de Kärcher-familie.”

ISAL werd in 1974 opgericht in Corregio, Italië. De middelgrote onderneming is gespecialiseerd in de productie van walk behind en ride on veeg-/zuigmachines, industriële veegmachines en veegzuigmachines voor gemeenten. Tot haar klanten behoren professionele schoonmaakbedrijven, industriële producenten, bouwondernemingen, sleepbedrijven en openbare diensten. ISAL produceert ook metalen componenten voor de automotive sector.

In Italië heeft Kärcher productievestigingen in Quistello, Montreale Volpiano en Reggio Emilia, en een verkoopkantoor in Milaan. Opgericht in 1935 telt deze familie-onderneming momenteel 10.700 medewerkers, verspreid over 60 landen en 100 bedrijven, waarvan net geen 800 werknemers in Italië. In 2013 realiseerde de wereldmarktleider in schoonmaaktechnologie, het hoogste omzetcijfer in de bedrijfsgeschiedenis met bijna 2,05 miljard euro. Met een verkoop van 12,5 miljoen toestellen behaalde het bedrijf ook het record van het grootst aantal verkochte machines.

Ook interessant


Build for Life