Bedrijfsnieuws

Heijmans neemt Brinck Groep over

Heijmans neemt Brinck Groep BV uit Zeewolde over en versterkt zo haar marktpositie in de levering, montage, service en onderhoud van slimme gas, elektra-, water- en warmtemeters. Brinck Groep, waarvan één van de entiteiten opgericht is in 1886, bedient klanten als Vitens en Liander, en telt circa 95 medewerkers. De activiteiten van Brinck Groep zijn een aanvulling en uitbreiding van de afdeling Kabels&Leiding Systemen van Heijmans Civiel.

Algemeen directeur Gert Hagendoorn van Brinck Groep "De krachtenbundeling met Heijmans maakt het voor ons mogelijk verder te innoveren en te groeien. Daarnaast zullen nieuwe markten in samenwerking met Heijmans worden veroverd. Bovendien winnen we zo aan slagkracht. Heijmans en Brinck zijn complementair aan elkaar".

Bert van der Els, CEO van Heijmans: "De activiteiten van Brinck Groep sluiten perfect aan op onze ambities en maken een versnelde ontwikkeling van smart energy en smart grids mogelijk. Niet alleen Heijmans Civiel, maar ook Vastgoed en Woningbouw kunnen zo klanten nog meer ontzorgen".

Vandaag ondertekenden Heijmans en Brinck Groep de overeenkomst, waarmee Brinck Groep voor 100% onderdeel van Heijmans wordt. De bundeling van krachten sluit aan op de ambitie van Heijmans om zich in de civiele markt te ontwikkelen tot service provider en klanten zo te kunnen ontzorgen van ontwerp, realisatie tot service en onderhoud. Doordat Brinck Groep ook de jaarlijks terugkerende ijking/ controle van water- en energie meters verzorgt, kan Heijmans haar dienstenpakket uitbreiden naar asset management.

De overname sluit aan op de marktontwikkeling naar decentrale energieopwekking en de ontwikkeling van zogenaamde smart grids. Deze netwerken leveren, transporteren en winnen energie op die momenten dat weersomstandigheden, aanbod en vraag optimaal gematcht zijn. De 'slimme meters' geven consumenten bovendien een compleet beeld in hun verbruik en zo ook inzicht in besparing en verduurzaming van energie. Deze inzichten helpen bovendien in de ontwikkeling van duurzamere woningen en gebiedsontwikkelingen en sluiten zo ook aan op de activiteiten van Vastgoed en Woningbouw.

Ook interessant


Build for Life