Bedrijfsnieuws

Facq neemt Claeys-Verhelst over

Facq neemt Claeys-Verhelst over
Het Belgische familiebedrijf Facq kondigde op vrijdag 28 juni de overname aan van het bedrijf Claeys-Verhelst, sinds jaar en dag een referentie in West-Vlaanderen. Deze overname kadert in de ambitie van Facq om haar aanwezigheid op de Vlaamse markt te versterken en te verankeren, en om zo haar klanten nog beter ten dienst te staan.

Naast de bestaande vestigingen van Claeys Verhelst in Oudenburg, Brugge en Oostende, investeert Facq in een gloednieuwe vestiging in Roeselare. Het netwerk van Facq breid verder uit in Temse en Vilvoorde. Zo komt het totaal op 32 sanicenters (professionelen) en 13 showrooms (particulieren) , verspreid over heel België.

“Het was een fantastische kans die wij met beide handen gegrepen hebben”, stelt Damien Vanden Dael, algemeen directeur bij Facq. “We vullen een lacune op in West-Vlaanderen en staan nu veel sterker op de hele Vlaamse markt.

Bovendien hebben beide ondernemingen een vergelijkbare ondernemingsfilosofie, én voeren zij klantentevredenheid hoog in het vaandel. Dit respect voor de klant blijft dan ook centraal staan.”

Sabine en Bernard Claeys van Claeys-Verhelst, kunnen dit enkel beamen. Zij tonen zich dus eveneens bijzonder enthousiast over dit project, waarvan zij binnen de directie deel van blijven uitmaken. “Facq is een familiebedrijf met regionale verankering, maar het beschikt wel over nationale faciliteiten. De focus op klantgerichtheid blijft met andere woorden ook in deze nieuwe context behouden, terwijl het aanbod en de technische ondersteuning verder kan worden uitgebreid. We kijken er dus naar uit om groen te kleuren.”

Facq kan dankzij zijn uitgebreide knowhow een ondersteuning vormen voor alle professionelen uit de sanitaire- en verwarmingssector én geeft een gericht antwoord bieden op de wensen van de particulier. Het bedrijf biedt oplossingen aan die toelaten om water en verwarming op een zo efficiënt mogelijke manier te beheren, en ziet daarin een didactische rol weggelegd, onder meer door de creatie van verschillende thematische ruimten in de showrooms.

Naast een betere bereikbaarheid en service voor de klanten, zullen de nieuwe showrooms en sanicenters van Facq ook voor extra werkgelegenheid in de regio zorgen.