Verwarming & Sanitair

Verwarming: steeds meer innovaties, steeds minder energieverbruik

Milieubewustzijn is al enige jaren een codewoord, maar men kan er prat opgaan dat het in de toekomst almaar belangrijker zal worden. Onze bezorgdheid om de bescherming van het milieu gaat gepaard met een voortdurende stijging van de energiekosten. Beide factoren zorgen ervoor dat we permanent bezig zijn om ons consumptiegedrag onder de loep te nemen en aan te passen, zeker voor wat onze woning betreft, en meer bepaald nog de verwarming.

In de verwarmings- en sanitaire sector bijvoorbeeld, stellen fabrikanten vandaag een waaier aan oplossingen voor om op een meer rationele manier met energie om te gaan zonder aan dagelijks comfort te moeten inboeten: lagetemperatuurradiatoren, thermische zonnepanelen, condensatieketels, warmtepompen, efficiënte verwarmingspompen, regenwaterrecuperatie en waterzuivering, …

Klik op de foto om deze in hoge resolutie te downloaden.
Een verwarmingsinstallatie bestaat uit verschillende onderdelen: de ketel – met brander en boiler – de buizen, de verwarmingselementen (radiatoren/convectoren en/of vloerverwarming) en de temperatuurregeling of thermostaat. Om maximaal voordeel te kunnen halen uit een energie-efficiënte installatie, is een globale aanpak aangewezen.

Badkamer- en verwarmingspecialist FACQ lanceerde in haar showrooms enkele jaren geleden het concept “Het Groene Huis FACQ”, een speciale ruimte, toegewijd aan hernieuwbare energieën, waar concrete “groene” oplossingen worden voorgesteld: condensatieketels, zonnepanelen, thermodynamische boilers, geothermie, verwarmingsketels op hout, performante schoorstenen, vloerverwarming, “klasse A” circulatoren, temperatuurregeling, regenwater-recuperatie, waterbehandeling, sanitaire kring, aerothermie… Specialisten adviseren de bezoekers er over de beste mogelijkheden in functie van hun individuele situatie.

Vandaag kan men van thuis uit al meer te weten komen door een kijkje te nemen op de gloednieuwe website waarop negen oplossingen worden aangeboden om het energie- en waterverbruik van de woning te beperken en zo een steentje bij te dragen aan een beter milieu: www.hetgroenehuisfacq.be.