Buitenschrijnwerk

DucoSlide BiFold: architecturale zonwering in vouwpanelen

Duco Ventilation & Sun Control, toonaangevend op het vlak van natuurlijke ventilatie- en zonweringsystemen, breidt met de DucoSlide BiFold een vervolg aan het succesvolle gamma architecturale zonwering.

De DucoSlide is een architecturaal zonweringsysteem met schuifpanelen. Het BiFold schuifsysteem bestaat uit twee verticaal vouwende panelen met een vast kader, dat ofwel volledig voor het raam kan schuiven, ofwel volledig naar de zijkant schuift. Zo ontstaat er een verschillende design in open of gesloten stand en accentueert het de gevel van elk gebouw.

100D-lamel: vol of geperforeerd
De 100D-lamellen van de DucoSlide SlimFrame BiFold zitten vervat in de subtiele en geraffineerde ‘SlimFrame’-zijprofielen. Daarenboven is de 100D-lamel, naast de standaard volle lamel, ook verkrijgbaar in een geperforeerde variant. Dat zorgt er voor dat het licht op een zachte manier verspreid wordt.

Met deze uitbreiding, voegt Duco een extra mogelijkheid aan haar gamma toe om op een natuurlijke en energiezuinige manier de opwarming van een gebouw tegen te gaan. Er wordt een maximum aan zonlicht binnengehaald, terwijl de zonnehitte wordt buitengehouden. Verblindende effecten worden tegengehouden en de privacy wordt gemaximaliseerd. Zonwering is bovendien een interessante en energiezuinige investering die zich snel terugverdient dankzij een reductie van de koellast van een gebouw tot 30%. Dat maakt een energieverslindende airco vaak overbodig.