Bedrijfsnieuws

Kärcher reinigt de euromast

De Brandenburger Tor in Berlijn, het Christusbeeld in Rio de Janeiro, de zuilen op het Sint-Pietersplein in Rome, de Memnonkolos in Luxor, Mount-Rushmore in Zuid-Dakota en Space Needle in Seattle. Het is slechts een greep uit de reusachtige projecten die Kärcher-teams de voorbije decennia aanpakte. Kärcher maakt van de reiniging van deze monumenten een erezaak, omwille van de omvang van de werken én omdat de bouwwerken één voor één deel uitmaken van het culturele werelderfgoed. De uitvoering van de projecten op grote hoogte leverde vaak spectaculaire beelden op. Dat zal weldra in Rotterdam niet anders zijn, wanneer Kärcher een team van specialisten aan het werk zet op de Euromast.

Kärcher reinigt de wereld!

Onder het motto ‘Kärcher reinigt de wereld!’ richt Kärcher binnenkort zijn reinigingsapparatuur op de Euromast. Ter gelegenheid van diens 50ste verjaardag, slaan Kärcher-medewerkers de handen in elkaar om één van hoogste gebouwen van Rotterdam een grondige opknapbeurt te geven. Kärcher engageert zich voor het project in het kader van haar programma cultuursponsoring.

Vandaag wordt het startschot gegeven met uitvoering van de eerste testen. In de eerste twee weken van mei zullen de reinigingswerken op de 185 meter hoge toren in volle gang zijn. Kärcher verwacht de klus op 2 weken te kunnen klaren. Op die tijd wordt de volledige mast aangepakt, van de basis tot op het hoogste punt. Kärcher zal voor de grote schoonmaakoperatie hogedruktechniek inzetten; doeltreffende apparatuur die garant staat voor het beste resultaat. Er wordt uitsluitend gewerkt met schoon water, zonder reinigingsmiddelen. Kärcher doet voor de uitvoering van het werk een beroep op specialisten die getraind zijn om te werken op grote hoogte.

Euromast

De Euromast werd in 1960 gebouwd ter gelegenheid van de Floriade. Het ontwerp is van architect H.A. Maaskant. In de jaren zestig was de constructie 101 meter hoog. In 1970 werd de Space Tower er bovenop geplaatst. Sindsdien is de Euromast met z’n 185 meter weer het hoogste gebouw van Rotterdam.
De toren uit gewapend beton heeft een binnendiameter van 9 meter en een wanddikte van 30 cm. Een enorm blok gewapend beton (1.900.000 kg) op een fundering van 131 betonpalen zorgt als tegengewicht van de bovengrondse constructie voor maximale stabiliteit. De liften in de Euromast brengen je in amper 30 seconden tot op 100 meter hoogte, dat is een snelheid van 4 meter per seconde!

De Euromast is een indrukwekkend onderdeel van de Rotterdamse skyline. En dankzij de grondige poetsbeurt komt de 50-jarige binnenkort nog beter voor de dag!
Build for Life