Architectuur

Nieuwe NAV infosessies: 'invisible'

Nieuwe NAV infosessies: `invisible`
De introductie van nieuwe normen en eisen zijn vaak geen cadeau voor de ontwerper. Anderzijds vormen ze een uitdaging om hier creatief mee om te gaan. Hoe integreert u de laatste technieken zonder afbreuk te doen aan uw architectuur? Of hoe kan u door het integreren van de laatste technieken, het introduceren van nieuwe materialen en systemen uw architectuur versterken? NAV, de Vlaamse architectenorganisatie en AINB, de associatie van interieurarchitecten, organiseren hiervoor infosessies in Gent (26 november), Heusden-Zolder (29 november) en Mechelen (6 december).

Het eerste deel van de avond licht modejournaliste Veerle Windels toe hoe ‘Maximaal Minimaal’ is. Hebben we genoeg aan cleane lijnen en pure vormentaal? En in hoeverre loopt de mode voor op wat zich in de architectuur afspeelt?
Aansluitend benadert architect Bart Lens van LENS°ASS architecten de ‘Aanwezige Afwezigheid’ binnen zijn werk. Dit binnen een streven naar een eenduidig beeld, een geladen rust in een omgeving van beeldpollutie. Interieurarchitect Jan Geysen van PUUR Interieurarchitecten brengt aan de hand van twee verhaallijnen hoe ‘Minder dan minimalisme’ en een ‘verhaal vertellen’ tot meer kan leiden.
Afsluitend doorloopt ir-architect Koen Willem een virtueel woningproject waarbij hij het onzichtbare zichtbaar maakt. De onzichtbare bouwelementen en bouwsystemen van de partners komen er in beeld die uw architectuur kunnen versterken.

Praktisch
De infosessies ‘Invisible: uw architectuur versterken door maximaal minimaal aanwezig te zijn’ vinden plaats op maandag 26 november 2012 in Muziekcentrum De Bijloke, J. Kluyskensstraat 2 in 9000 Gent, op donderdag 29 november 2012 in Cedubo, Marktplein 7 bus 1 in 3550 Heusden-Zolder en op donderdag 6 december in het Congres- en erfgoedcentrum Lamot, Van Beethovenstraat 8/10 te 2800 Mechelen.

Ontvangst vanaf 18.30u, verwelkoming en aanvang presentaties om 19.00u stipt. Het einde is voorzien omstreeks 21.00u. Aansluitend is er een receptie met de aanwezigheid van infostanden van de deelnemende partners. De avond is exclusief voor architecten, ingenieur-architecten, interieurarchitecten en hun medewerkers. Inschrijven kan via www.nav.be en www.ainb.be